„Gal Gadot nem ért rendesen angolul”

Hónapokig tartó hallgatás után Joss Whedon, az „Az Igazság Ligája” rendezője végre foglalkozik a szuperhősfilm sztárjai, Ray Fisher és Gal Gadot forgatáson elkövetett visszaéléseiről szóló, vírusszerűen terjedő vádakkal. A „Buffy, a vámpírvadász” alkotója a New York Magazine-ban megjelent bombasztikus interjúban fejtette ki szűretlen gondolatait, melyekről a New York Post közöl beszámolót.

Az 57 éves Whedon az interjúban azt állította, hogy az emberek „a modern kor minden fegyverrel kapcsolatos szavát felhasználták, hogy úgy tűnjön, mintha én egy bántalmazó szörnyeteg lennék”.

„Azt hiszem, én vagyok minden idők egyik legkedvesebb showrunner-je ” – tette hozzá.

A 36 éves Gadot, aki az Igazság Ligájában a Wonder Womant alakította, októberben azt állította, hogy Whedon „megfenyegette” a karrierjét a DC-film 40 napos újraforgatása alatt.

A „Bosszúállók” rendezője azonban a friss cikkben tagadta a vádakat. „Nem fenyegetem az embereket. Ki tesz ilyet?” – gúnyolódott Whedon, aki ragaszkodott ahhoz, hogy a „Wonder Woman” sztárja egyszerűen félreértette őt egy kommunikációs akadály miatt.

Azt állította: „Az angol nem az anyanyelve, és hajlamos vagyok idegesítően virágnyelven beszélni.”

A New York Magazine-nak nemrégiben küldött e-mailben azonban az egykori modell azt írta, hogy „tökéletesen megértette” amit akkor Whedon mondott. Eközben egy „Az Igazság Ligája” bennfentes azt állította, hogy az „Alien: Feltámadás” írója valóban azzal fenyegetőzött, hogy megtorpedózza Gadot karrierjét.

„Azt mondta neki, hogy ő az író, úgyhogy fogja be a száját, és mondja a szövegét, különben hihetetlenül hülyének láttatja majd a filmben” – állította a forrás.

A The Post megkereste Whedon, Gadot és Fisher képviselőit, hogy kommentálják a hírt.

Máshol a New York Magazine profiljában Whedon reagált a színész Ray Fisher megjegyzéseire, aki Cyborgot alakítja az „Az Igazság Ligájában”.

Az elmúlt néhány évben a fekete bőrű Fisher Emmy-díjas színészt állítólagos helytelen hozzáállással vádolta, többek között „durva” és „szakszerűtlen” viselkedéssel a forgatáson, a sztereotípiákat megkérdőjelező jelenetek kivágásával és a filmen bőrszínének digitális technológiával történő kifehérítésével is fenyegette.

Whedon ez utóbbi vádat hamisnak és igazságtalannak minősítette, és azzal magyarázta, hogy az utómunkálatok során mindent kifehérített, beleértve a színészek arcát is, hogy a film világosabbnak tűnjön – számolt be a New York Magazine.

A Serenity rendezője megvédte azt a döntését is, hogy Cyborg szerepét visszavette a filmben, azt állítva, hogy ennek „logikailag semmi értelme”, és hogy a 34 éves Fisher rossz színész. És állítólag nem ő volt az egyetlen, aki ilyen véleménnyel volt: a tesztközönség a rendező szerint Cyborgot „a film összes karaktere közül a legrosszabbnak ítélte”.

Whedon különösen nevetségesnek találta a bántalmazási vádakat, mivel „órákat töltött azzal, hogy megvitassa a változtatásokat Fisherrel”, és hogy a beszélgetéseik „barátságosak és tiszteletteljesek” voltak.

A színész egyik vádja „sem volt igaz, mely vita alapját képezte volna” – állította a New York-i rendező. Ehelyett egy „rosszindulatú erőt” és a „minden értelemben rossz színészt” okolta a támadásért.

Hétfőn Fisher tweetelt Whedon megjegyzéseiről.

„Úgy tűnik, Joss Whedon mégiscsak rendezői jutalomjátékot kapott” – írta. „Ahelyett, hogy ma az összes hazugsággal és bohózattal foglalkoznék – inkább Dr. Martin Luther King Jr. tiszteletes örökségét fogom ünnepelni. Holnap folytatódik a munka. #MLKDay”

Néhány Whedon támogató azt találgatta, hogy Fisher egy szabotőr volt, akit Zack Snyder, az „Az Igazság Ligája” eredeti rendezője toborzott, mielőtt átadta a gyeplőt Whedonnak.

A Bellwether Pictures társalapítója a rajongói elméletre reagálva azt mondta: „Nem tudom, ki kezdte. Csak azt tudom, hogy kinek a nevében készült”, utalva az „Az Igazság Ligája” elődjére.

Fisher és Gadot nem az első színészek, akik Whedont vádolják forgatás közbeni helytelen viselkedéssel: A hollywoodi főnöknek a Buffy című vámpírsorozat több sztárja, köztük Charisma Carpenter és Michelle Trachtenberg visszaélési vádjaival kell szembenéznie.

Gal Gadot rangos kitüntetést kapott Elle női magazintól

A hollywoodi nők tiszteletére rendezett eseményen Gadot beszélt az igazságtalanságokról és a nők hátrányos megkülönböztetéséről az iparágában, továbbá hogy az erős nőket sokszor dívaként becsmérlik, de ő szerinte csak keményen dolgozó nőkkel találkozik, akik a munka és a család között egyensúlyoznak – írja a Ynet.