Nemzetközi embercsempész bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat Szegeden

Vádat emelt 19 iraki, palesztin és magyar állampolgár ellen, mert 2019 decembere és 2020 októbere között közreműködtek legkevesebb 160 határsértő Nyugat-Európába csempészésében – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte: a 19 terheltet vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, bűnszervezeteben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a 19 férfi és nő egy határon átnyúló bűnszervezet tagjai – középszintű szervezői, illetve a legalsó szinten működő végrehajtói – voltak, akik a csoport szerb oldalon működő vezetőjének irányítása mellett a bűncselekményeket Magyarországon követték el.

A szervezők feladata volt a csoport szerb oldalon működő tagjai által a határon illegálisan átcsempészett emberek – főként – Ausztriába eljuttatását végző szállítók és az őket biztosító figyelők beszervezése. Emellett járműveket, munkatelefonokat, egyszer használatos SIM-kártyákat szereztek be, valamint a rendőrök által sűrűn ellenőrzött autópályák helyett alacsonyabb rendű utakon tervezték a szállításokat, a lebukások elkerülése érdekében.

A szervezet tagjai egymás között felosztották a bűnszervezet vezetőjénél a sikeres szállítások esetére az illegális határátlépők által letétbe helyezett fejeként több ezer eurót – tudatta a csoportvezető ügyész.

Oroszország fegyverként használja a tömeges migrációt a NATO és a Nyugat ellen

Azelőtt, hogy az orosz tankok megindultak volna, Putyin már előkészítette a harcteret az EU határai mentén. A választott fegyvere pedig nem volt más, mint a tömeges migráció.