Lövöldözéssel fenyegetőzött egy ötödikes diák Floridában, letartóztatták

Letartóztattak szombaton egy ötödikes diákot Floridában, mert sms-ben tömeges lövöldözéssel fenyegetőzött – közölte a floridai rendőrség.

A 10 éves fiút, a Cape Coral-i Patriot általános iskola tanulóját bilincsben vitték el a rendőrök szombat este, mert tömeges lövöldözés végrehajtásával fenyegetőzött.

„Ennek a diáknak a viselkedése beteges, különösen a közelmúltban a texasi Uvalde-ban történt tragédia után”

– mondta Carmine Marceno Lee megye seriffje közleményében.

„A gyermekeink biztonságának garantálása a legfontosabb”.

Marceno megjegyezte, hogy a rendőrök gyorsan kivizsgálták a tömeges lövöldözéssel kapcsolatos fenyegetéseket.

Carmine Marceno – Florida’s Law and Order Sheriff on Twitter: „5TH GRADER ARRESTED FOR MAKING WRITTEN THREAT”Right now is not the time to act like a little delinquent. It’s not funny. This child made a fake threat, and now he’s experiencing real consequences,” stated Sheriff Carmine Marceno. Full release below. https://t.co/hVxwOmUFsD pic.twitter.com/kq95Gq1DVH / Twitter”

5TH GRADER ARRESTED FOR MAKING WRITTEN THREAT”Right now is not the time to act like a little delinquent. It’s not funny. This child made a fake threat, and now he’s experiencing real consequences,” stated Sheriff Carmine Marceno. Full release below. https://t.co/hVxwOmUFsD pic.twitter.com/kq95Gq1DVH

„Törvény és rend lesz az iskoláinkban! A csapatom egy másodpercet sem habozott… SEMMIT sem, hogy kivizsgálja ezt a fenyegetést”

– mondta.

A nyomozók kihallgatták a floridai fiút és valószínűsíthető okot találtak a letartóztatására – közölte a rendőrség.

„Most nincs itt az ideje, hogy úgy viselkedjünk, mint egy kis bűnöző. Ez nem vicces”

– mondta Marceno.

„Ez a gyerek hamisan fenyegetőzött, és most megtapasztalja ennek a valódi következményeit”.

Texasi lövöldözés: kiderült, hogy a rendőrség 40 percet várt, hogy behatoljon

A helyi rendőrség a folyosón várt és nem hatolt be az osztályterembe, hanem végül a határőrség taktikai egysége ment be és hatástalanította a gyilkost.