Egy haredi rabbi szerint „Bennették rosszabbak, mint a nácik”

Jair Lapid külügyminiszter vasárnap az ultraortodoxok vezetőjét, Meir Mazuz rabbit bírálta, amiért magas rangú minisztereket, köztük Naftali Bennett miniszterelnököt, árulóknak és a náciknál is rosszabbnak nevezte – írja a Ynetnews. 

Mazuz, aki a Shas párt vezetőségének tagja, szombat este egy televíziós Tóra-órán tette állításait.

„A nácik megölték a nagyapámat egy koncentrációs táborban, és megpróbálták megölni az apámat egy gettóban. Az egyetlen válaszom Mazuznak az, hogy szeretem Izrael egész népét, és boldog Jeruzsálem napját kívánok nekik, az egység és a hazaszeretet napját”

– mondta Lapid.

Mazuz fontos vallási tekintélynek számít a Shas szavazói és a szefárd zsidók körében, és egy olyan vallási intézmény élén áll, amely állami finanszírozást élvez.

Hallgatóságának azt mondta, reméli, hogy Bennett, Jair Lapid külügyminiszter és Avigdor Liberman pénzügyminiszter „minden barátjukkal és barátaik barátaival együtt távozik erről a világról”.

Mazuz szerint a kormány megfojtja a haredi nyilvánosságot. „Megfojtják a vallásos diákokat, hogy többet adhassanak az araboknak”.

Azt is mondta, hogy a miniszterek „népük árulói, népük gyűlölői és rosszabbak, mint a nácik”

hozzátéve, hogy a nácik szerették a saját népüket, míg Izrael vezetői gyűlölik az izraelieket és „el akarják pusztítani a nőket, a gyerekeket és az öregeket, valamint a vallási tanintézményeket, amelyek évezredeken át megőrizték a zsidó népet”.

EPA/RONEN ZVULUN / POOL

Liberman módosítaná a nemzetállami törvényt Izraelben

Jair Lapid külügyminiszter is támogatja a pénzügyminiszter felhívását az Izraelt zsidó államként meghatározó jogszabály módosítására.