Egy izraeli képviselő meggyilkolására készült a Hamász jeruzsálemi sejtje

Az izraeli biztonsági erők nemrég elfogtak egy terrorista sejtet, amely éppen egy sor izraeliek elleni támadást tervezett, köztük egy izraeli törvényhozó meggyilkolását – írja az Arut7.

Kedden a Sin Bét nyilvánosságra hozta, hogy a jeruzsálemi kerületi rendőrséggel közös akció keretében április elején leleplezte a Hamász gázai terrorszervezethez kötődő terroristák egy sejtjét.

A kelet-jeruzsálemi lakosú terroristák különböző támadásokat terveztek izraeli célpontok ellen, köztük lövöldözéseket, sőt több merényletet is.

A sejt által célba vett prominens személyek között volt Itamar Ben-Gvir képviselő (Vallásos Cionista Párt), az Otzma Jehudit párt elnöke és régi jobboldali aktivista.

A terrorsejt emellett improvizált robbanószerkezetek összeszerelését tervezte egy sor robbantásos merénylethez, és izraeli katonák elrablása is tervben volt.

Kivezettették a Knesszetből a vallásos-cionista képviselőt, amiért terroristának nevezte arab kollegáját

Itámár Ben Gvir nem volt hajlandó „elnök úrnak” nevezni az ülést levezető Ahmed Tibi radikális arab párti képviselőt.

A Sin Bét azt is feltárta, hogy a terrorsejt tagjai vásároltak egy drónt, és azt tervezték, hogy felfegyverezik, majd egy jövőbeli terrortámadásban használják a jeruzsálemi városi villamos ellen.

A sejt tagjai azt tervezték, hogy a támadások végrehajtása után Hebronban vagy Dzsenínben rejtőznek el.

A csoport vezetője hálózatot hozott létre Jeruzsálemben, amelynek célja az volt, hogy az elmúlt ramadán alatt zavargásokat okozzon a város keleti negyedeiben és Har Homa-ban, hogy aláássa a város stabilitását, beleértve a Templom-hegyet is. E célból a hálózat számos tűzijátékot, zászlókat és Hamász-videókat szállított Jeruzsálem keleti negyedeibe és a Templom-hegyre, amelyeket a ramadáni zavargások során használtak fel.

Az izraeli hatóságok nem közölték, hogy hány terroristát tartóztattak le az akcióban.

A letartóztatások mellett az izraeli hatóságok lefoglalták a terrorsejt által vásárolt drónt, valamint egy kamerát, és némi készpénzt.

2500%-kal ugrott meg a fegyvertartási engedély iránti kérelmek száma Izraelben

Az Izraelt sújtó terrortámadás sorozat hatására.