Kivezettették a Knesszetből a vallásos-cionista képviselőt, amiért terroristának nevezte arab kollegáját

Az Ocmá Jehudit jobboldali, vallásos-cionista, ellenzéki párt vezetője, Itámár Ben Gvir háromszori felszólítás ellenére is csak „terroristaként” aposztrofálta Ahmed Tibit, az Egyesült Arab Lista párt vezetőjét — írja az Arutz7.

A hétfői parlamenti ülést éppen Tibi vezette, aki felszólította Ben Gvirt, hogy hívja „Elnök úrnak”, ahogy a levezető elnököket szokás, ezt Ben Gvir többször is megtagadta és csak „elnök” megnevezést volt hajlandó használni, úr nélkül.

A viszály azután mérgesedett el, hogy Ben Gvir „terroristának” nevezte Tibit, amikor el akarták távolítani a szónoki emelvényről, a vallásos-cionista képviselő hevesen tiltakozott.

A kormánypárti Jes Átid párt egyik politikusa, Vladimir Beliak az incidenst követően elítélte az ellenzéki képviselő viselkedését, Twitter oldalára azt írta: „Ben Gvir erőszakosan viselkedett a Knesszet pódiumán, ami jellemzi mit tesz az ellenzék a Knesszetben szégyenteljes, megfélemlítő magatartásával, amely nem tiszteli a törvényhozást. Mi a közjólétért dolgozunk, míg az ellenzék a káoszt akarja. Szégyen.”

A Bennett-kormány diplomáciai ámokfutása

Bennett Abdullah-val való titkos találkozójának legriasztóbb aspektusa az a regionális kontextus, amelyben zajlott – írja Caroline Glick.