2500%-kal ugrott meg a fegyvertartási engedély iránti kérelmek száma Izraelben

A terrorhullám közepette 2500%-kal ugrott meg a lőfegyver engedélyek iránti kérelmek száma – írja a The Times of Israel.

Az Izraelt sújtó terrortámadás-sorozat óta Izraelben közel 2500%-kal nőtt a lőfegyvertartási engedély iránti kérelmek száma – jelentette a Channel 12 hírcsatorna a Közbiztonsági Minisztérium adataira hivatkozva.

A csatorna szerint csak tegnap több mint 1500 engedélykérelem érkezett, szemben a szokásos napi 60 kérelemmel.

Az adatok azt is mutatják, hogy a minisztériumot mintegy 2980-an hívták fel a lőfegyverengedély iránt érdeklődő állampolgárok, szemben a szokásos 600-zal.

A tisztviselők szerint utoljára a Gázai övezetben a terrorcsoportok elleni tavalyi 11 napos háború és az ehhez kapcsolódó szektariánus erőszak idején volt megfigyelhető ilyen mértékű növekedés Izraelben.

Csehország harca a fegyvertartás jogáért

„A közelebbi és a távolabbi jövőre nézve is arra kell számítanunk, hogy elsősorban az Európai Unió részéről további alattomos támadások érik majd mindazokat az intézményeket, amelyek aládúcolják az emberi méltóságot és szabadságot, s védvonalat képeznek az élet és boldogulás érdekében az egyén és a hatalom között.” Gallai Tamás írása.