Rudy Guiliani egy járókelővel veszekedett egy Izrael-párti felvonuláson

Rudy Giuliani vasárnap egy Izraelt ünneplő felvonuláson kiabált egy heccelővel, akit „agymosott seggfejnek” nevezett miközben megvédte a város polgármestereként elért eredményeit.

Látható Giuliani egy videón, amint az 5. sugárút és a 62. utca sarkán kiabál az ismeretlen férfival, miután a kötekedő az Izrael-napi felvonuláson sértegetni kezdte a korábbi polgármestert.

„A bűnözés 55%-kal csökkent alattam, 40%-kal nőtt alatta” – kiabálta a rendőrségi kordonok fölé hajolva, nyilvánvalóan Eric Adams polgármesterre és a nemrég nyilvánosságra hozott adatokra utalva.

Nem világos, hogy a férfi mit mondott Giulianinak – Donald Trump volt elnök volt ügyvédjének -, ami arra késztette, hogy dühében visszaüvöltsön.

A politikus ezt kiabálta: „Csökkentettem a bűnözést, te szamár!”.

Jacob Kornbluh on Twitter: „Marching behind Mayor Adams is @RudyGiuliani who gets into a shouting match with a Democrat. „You are a jackass… You are a brainwashed asshole… you are probably as demented as Biden,” Giuliani told the guy Watch the video 👇 pic.twitter.com/qjlTzQSP8j / Twitter”

Marching behind Mayor Adams is @RudyGiuliani who gets into a shouting match with a Democrat. „You are a jackass… You are a brainwashed asshole… you are probably as demented as Biden,” Giuliani told the guy Watch the video 👇 pic.twitter.com/qjlTzQSP8j

A The Forward riportere, Jacob Kornbluh által a Twitteren közzétett 35 másodperces videó rögzítette a szóváltást.

Giuliani és az akkori rendőrfőnök, Bill Bratton városházi hivatali ideje alatt új adatrendszert vezetett be a New York-i rendőrségnél. A rendszernek tulajdonítják, hogy segített a bűnözési ráták zuhanórepülésében az 1990-es évek közepén-végén.

Miután tett néhány lépést a felvonulási útvonalon, miközben barátnője – Maria Ryan, aki piros „Giuliani” sapkát viselt – láthatóan megpróbálta rábeszélni a volt polgármestert, hogy menjen tovább, Giuliani azt kiabálta: „Te egy agymosott seggfej vagy!”.

A volt polgármester ezután meglengette a miniatűr izraeli zászlót, majd kitörését azzal fejezte be, hogy „és te valószínűleg olyan elmebeteg vagy, mint [Joe] Biden elnök!”, mielőtt mosolyogva és a feje fölött lobogtatva a zászlót tovább sétált a felvonulási útvonalon.

Giuliani összecsapása egy kritikusával az Izrael-napi felvonuláson történt.

Vasárnap Izrael támogatóinak ezrei vonultak fel az Ötödik sugárúton az 57. utcától a 74. utcáig, miközben skandáltak és izraeli zászlókat emeltek a Celebrate Israel Parade (Ünnepeljük Izraelt) elnevezésű felvonuláson. Az eseményt a New York-i Zsidó Közösségi Kapcsolatok Tanácsa szervezte, és 1964-ben szervezték az első vonulást.

„Jó itt lenni, ez egy nagyszerű felvonulás, minden évben várom” – mondta a polgármester a felvonulás Twitter-fiókján közzétett videóban.

Kathy Hochul kormányzó, Letitia James államügyész, valamint az amerikai képviselők. Carolyn Maloney és Jerry Nadler demokrata képviselők is részt vettek az eseményen.

Az Európai Parlament elnöke Izraelbe látogatott

„Ő a fiatal európai vezetők azon generációjához tartozik, amely Izraelben a megoldást, és nem a problémát látja” – mondta Metsoláról az egyik izraeli képviselő.