Hunter Biden több, mint 11 millió dollárt keresett kínai, ukrán ügyletekből

Az NBC új jelentése, miután végre átnézték a hírhedt laptop adatait, amelyről először a New York Post számolt be 2020 októberében, részletesen bemutatja Hunter Biden 2013-18 közötti bevételeit.

Az NBC News új jelentése szerint Hunter Biden 2013 és 2018 közötti jövedelmének több mint a fele kínai üzleti érdekeltségekkel kötött üzletekből származott. Már régóta spekuláltak arról, hogy apja állításaival ellentétben Hunter Biden jelentős összeget keresett kínai cégeken keresztül – írja a Post Millennial.

„2013 és 2018 között Hunter Biden és cége mintegy 11 millió dollárhoz jutott egy vesztegetéssel vádolt ukrán cégnél betöltött ügyvédi és igazgatósági tagsági szerepe, valamint egy most csalással vádolt kínai üzletemberrel folytatott tevékenysége révén” – írta az NBC.

Az NBC News által összeállított új jelentés szerint a fiatalabb Biden 2013 és 2018 között 5,8 millió dollárt, vagyis a keresetének több mint felét kínai üzleti érdekeltségekkel kötött üzletekből szerezte.

2020-ban az akkori elnökjelölt Joe Biden hevesen tagadta, hogy Hunter Kínából szerzett volna pénzt.

Az NBC szerint azonban Hunter két üzletet is kötött kínai cégekkel, a „legjövedelmezőbb” a CEFC China Energy által finanszírozott Hudson West III-mal, amelyben tanácsadóként működött közre. Alig több mint egy év alatt a cég 4 790 375,25 dollárt fizetett az Owasco P.C.-nek, amelyről kiderült, hogy Hunter irányítása alatt állt.

Nagyon keveset tudni arról, hogy Hunter milyen üzleteket folytatott a kínai vállalkozás nevében.

Mint az NBC beszámol róla, mind a merevlemeze, mind az önéletrajza kevés információt tartalmazott. Az viszont ismert, hogy egy kínai üzletembert, akivel Hunter üzletet kötött, most csalással vádolnak, és őrizetben tartanak Kínában.

Biztonsági szakértők figyelmeztettek arra, hogy Hunter tettei nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek.

„Minden a hozzáférésről és a befolyásról szól” – mondta Frank Figliuzzi, az FBI kémelhárításért felelős korábbi igazgatóhelyettese – „és ha kompromittálni tudsz valakit, aki egyszerre rendelkezik hozzáféréssel és befolyással, az még jobb”.

„Még jobb”, tette hozzá, „ha a célpont már kompromittálta magát”.

Az NBC riportjából az is kiderült, hogy Hunter a megkeresett pénzt nagyon gyorsan és meggondolatlanul költötte el, gyakran elmulasztotta kifizetni a volt feleségét, és az adóját.

Elferdített valóság — Hogyan temette el az amerikai média a Biden család kínos ügyeit?

A 2020-as választás előtt az amerikai média és a Big Tech eltemette a Biden család ügyleteiről szóló híreket, arra hivatkozva, hogy azok egy „orosz dezinformációs kampány részei”. Csakhogy kiderült: a hírek igazak voltak. Hajdú Tímea publicisztikája.