EU-országok aggodalmaskodnak a lakásépítések miatt Júdea-Szamáriában

Tizenöt európai ország – közöttük Franciaország, Németország és Olaszország – kérte pénteken Izraelt, hogy hagyjon fel a Júdea-Szamáriában tervezett, közel négy és félezer új telepeslakás felépítésének tervéről.

„Mélységesen aggódunk az izraeli Legfelsőbb Tervezési Bizottság döntése miatt, amely jóváhagyta több, mint négyezer ciszjordániai telepeslakás megépítését. Kérjük az izraeli hatóságokat, vonják vissza ezt a döntést!”

– olvasható a tizenöt európai ország külügyminiszterének közös közleményében.

Folytatódik a lakások építése Júdea-Szamáriában

Összességében négy és félezer izraeli és ezer palesztin lakás épülhet.

A külügyminiszterek

arra is kérik Izraelt, hogy „ne hajtsák végre a tervezett házrombolásokat és kiutasításokat egyebek mellett Maszafer Jattában sem”.

Júdea-szamáriai építkezések miatt aggódnak a legnagyobb európai országok

Németország, Franciaország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Spanyolország külügyminiszterei közös közleményben szólították fel Izraelt.

„Az új lakások további akadályt jelentenének a kétállami megoldás megvalósításában”

– figyelmeztettek a tizenöt ország – Franciaország, Belgium, Dánia, Finnország, Lengyelország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Málta, Hollandia, Norvégia, Spanyolország és Svédország – külügyminiszterei.

Mi a baja az EU-nak Izraellel?

Folyamatosan aggódik, ha bővülnek a zsidó telepek, beszól, ha Izrael visszalő a Hamásznak, címkézi a ciszjordániai termékeket — bosszankodik Seres László az Azonnali hasábjain.