A második világháborúban elesett orosz „hősökként” ábrázolták Bonnie és Clyde-ot

Május 9-én az egyik orosz állami tévében a második világháborúban elesett orosz „hősökként” mutatták be a két híres bankrablót.

2022. május 9-én, hétfőn az orosz állami televízióban a nácizmus felett aratott győzelem 77. évfordulójának megemlékezésére rendezett koncert alatt az előadók mögötti képernyőn a második világháborúban elesett orosz harcosok képeit vetítették.

A műsor alatt megjelenített képek között azonban volt egy olyan is, amelyen az Egyesült Államok híres bankrabló párosa, Bonnie és Clyde látható:

Julia Davis on Twitter: „Russian state TV aired a big #VictoryDay concert on Channel One, showing pictures of nice Soviet couples during this song… including Bonnie and Clyde. pic.twitter.com/pQR3JMvgdo / Twitter”

Russian state TV aired a big #VictoryDay concert on Channel One, showing pictures of nice Soviet couples during this song… including Bonnie and Clyde. pic.twitter.com/pQR3JMvgdo

Az Egyesült Államokban a nagy gazdasági világválság idején tevékenykedő Bonnie Elizabeth Parker és Clyde Chestnut Barrow páros nevéhez lopások, rablások, sőt bérgyilkosságok is kötődnek.

Bonnie és Clyde felkeltette az amerikai sajtó figyelmét is, bűneik miatt pedig 1931 és 1934 között közellenségnek számítottak.

Bár arról voltak híresek, hogy bankokat raboltak ki, Clyde Barrow inkább a kis boltokat és benzinkutakat részesítette előnyben. 1934 májusában ölték meg őket a rendfenntartó erők egyik rajtaütése során Gibsland közelében.

Az orosz állami tévében bemutatott koncert szervezői eredetileg azt tervezték, hogy olyan orosz párokat mutatnak be, akiket a második világháború elválasztott egymástól, illetve akik életüket vesztették alatta.

Véletlenül a Csillagok háborúját közvetítették Ukrajnából — videó

A hó és a növényzet, amelyről okkal feltételezhető, hogy Ukrajnában van, valójában az egyik Star Wars-film jelenete.