Véletlenül a Csillagok háborúját közvetítették Ukrajnából — videó

A hó és a növényzet, amelyről okkal feltételezhető, hogy Ukrajnában van, valójában az egyik Star Wars-film jelenete — írja az Israel Hayom.

Az izraeli 13-as csatorna híradója hétfőn tévedésből egy Star Warsból vett klipet sugárzott állítólagos háborús felvételként Ukrajnából. A „felvétel” – amely elsőre úgy tűnik, hogy az általános harci környezethez illeszkedik a hófödte terep a harcok sújtotta országban – ám végül néhány képkockán

tanácstalan birodalmi rohamosztagosokat, a Csillagok háborúja fiktív katonáit láthatjuk egy lerobbant Tie-vadászgép mellett téblábolni.

קרן אור on Twitter: „הזיית ההזיות. סרטון מתוך ״מלחמת הכוכבים״ נכנס לדיווחים של חדשות 13 מאוקראינה. הסרטון אתמול במהדורה ובהיום שהיה, ואולי בעוד תוכניות. pic.twitter.com/n3enckupFS / Twitter”

הזיית ההזיות. סרטון מתוך ״מלחמת הכוכבים״ נכנס לדיווחים של חדשות 13 מאוקראינה. הסרטון אתמול במהדורה ובהיום שהיה, ואולי בעוד תוכניות. pic.twitter.com/n3enckupFS

Nem világos, hogy a csatorna miért követte el ezt a hibát, de a legvalószínűbb magyarázat az, hogy ezt a klipet szándékosan helyezték el a tényleges háborús felvételek között, vagy pedig valamilyen harmadik fél aggregátorától vásárolták. Úgy tűnik, hogy a hamis felvételt először egy Telegram-csatorna terjesztette, amely a folyamatban lévő konfliktusról tudósít.

A hamis felvétel további elemzése azt mutatja, hogy valójában két műfaj keveréke: autós fedélzeti kamerák, és a Star Wars film képkockái. Az izraeli csatorna hivatalosan még nem ismerte el a hibát, annak ellenére, hogy az esti híradóban és más főműsoridőben is szerepelt.

Putyin haditervének ez még csak az első fázisa

Könnyen lehet, hogy Putyin esetleg nem tévedett, hanem mindaz, amit látunk, egy jól átgondolt politikai és katonai tervezési folyamat eredménye. Robert C. Castle elemzése.