Egy 65 éves nő írta Bennettnek a fenyegető levelet

Az izraeli rendőrség hétfőn letartóztatott egy 65 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a múlt hónapban halálos fenyegetéseket és éles lőszereket küldött Naftali Bennett miniszterelnök feleségének és fiának.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nőt lakhelyén, Izrael déli részén tartóztatták le, de hírzárlatot rendeltek el a nyomozás idejére – számolt be az Ujkelet.live

Az első levél április 26-án kedd reggel érkezett a miniszterelnök felesége, Gilat munkahelyére, és ,,részletes gyilkossági fenyegetést” tartalmazott Bennettet és családját célozva a 12-es csatorna szerint.

Bennett aznap utalt rá, hogy a fenyegetés politikai jellegű, és Twitteren azt mondta, hogy az ilyen vitáknak nem szabad az „erőszak, megfélemlítés vagy halálos fenyegetés” szintjére jutniuk.

„Miniszterelnök és politikai személyiség vagyok, de férj és apa is, és kötelességem megvédeni a feleségemet és a gyermekeimet” – írta Bennett. A miniszterelnök arra buzdított ,,mindenkit, a politikai spektrumon kívülről, és különösen a közösségi médiában aktív embereket”, hogy ,,mérsékeljék a politikai diskurzus lángját”. Az emléknapok és a függetlenség napja előtti időszak – mondta – „a megnyugvás és a megbékélés ideje”.

Bennett koalíciós partnerei, köztük Jáir Lapid külügyminiszter és Beni Gantz védelmi miniszter is elítélték a miniszterelnök családjának küldött fenyegető levelet és golyót.

A rendőrség akkori közleménye szerint a Lahav 433-egység és a Sabak belbiztonsági szolgálat közös nyomozást indított, valamint megerősítették a Bennett család védelmét.

Két nappal kedőbb újabb fenyegető levél érkezett.

A miniszterelnök ra’ananai otthonába küldött levelet az éles lőszerrel Joninak (16), Bennett nagyobbik fiának címezték.

Biztonsági tisztviselők azt nyilatkozták, hogy nem hiszik, hogy komoly veszély fenyegetné a miniszterelnököt vagy családját, de mint minden fenyegetést, ezt is komolyan veszik.

Nemzeti gárdát terveznek felállítani Izraelben

Naftali Bennett szerint szükség van a fegyveres polgárok számának növelésére a veszélyeztetett területeken, például a haredi városokban