Nemzeti gárdát terveznek felállítani Izraelben

Naftali Bennett szerint a közelmúltban történt terrortámadások után szükség van a fegyveres polgárok számának növelésére a veszélyeztetett területeken, például a haredi városokban – írja az Arutz7.

Naftali Bennett miniszterelnök a kabinet heti ülésének kezdetén vasárnap a közelmúltbeli terrortámadás-hullámra válaszul polgári nemzeti gárda felállítására szólított fel.

„Hozzászólásom elején szeretném megemlíteni azokat, akiket az eladi barbár, sokkoló terrortámadásban meggyilkoltak:

Oran Ben-Yiftach, Yonatan Havakuk és Boaz Gol, legyen áldott az emlékük, és tolmácsoljam legmélyebb részvétünket a családjaiknak”

– mondta Bennett.

„Azt mondtuk, hogy elfogjuk a terroristákat, és ezt meg is tettük. Ma reggel erőink – az izraeli rendőrség és az ISA (Shabak), valamint a Maglan, Egoz és Mirol [IDF] egységek katonái – elfogták a gyilkosokat. A szerencsétlen terroristákat, az uszítással átmosott agyú, baltákkal elképzelhetetlenül brutális gyilkosságokat elkövető terroristákat egy helyi kőbánya közelében fogták el. Ismét elismerésemet fejezem ki az ISA és igazgatója, az izraeli rendőrség és főfelügyelője, valamint az összes katona előtt.

A gyilkosok elfogása nem elég. A terrorizmus elleni háború új szakaszának kezdetén állunk. Azok, akik uszítanak, nem nyugodhatnak meg”

– jelentette ki.

„A férjem hősiesen harcolt a végsőkig” – mondja az ötgyermekes családapa özvegye

Yonatan feltartotta a terroristákat, hogy a gyerekek elmenekülhessenek.

„Izrael kormányának legfőbb küldetése, hogy helyreállítsa Izrael polgárainak személyes biztonságát. Két nagyon fontos dolgot viszünk előre.

Először is – a nemzeti gárda felállítását.

Utasítottam a Nemzetbiztonsági Tanácsot, hogy a közbiztonsági minisztériummal egyeztetve a hónap végéig terjesszen a kormány elé egy rendezett és költségvetésbe foglalt tervet a polgári nemzeti gárda felállítására”

– mondta a miniszterelnök.

„Az izraeli állampolgárok személyes biztonságának megerősítésére irányuló sürgős igény egy évvel ezelőtt, a Falak Őrzői hadművelet eseményei során született meg, főként a vegyes városokban, és a jelenlegi terrorhullámban sürgetőbb, mint valaha. Újra és újra látjuk a különbséget az olyan incidensek között, amelyekben volt egy felelős fegyveres civil a környéken, és azok között, amelyekben nem volt.

Erre nagy szükség van, különösen a haredi városokban, ahol kevesebb ember hord fegyvert. Mi lépéseket teszünk”

– magyarázta Bennett.

„A terv alapja a határrendőrség egységei, valamint az önkéntesek és tartalékosok kiképzett egységeinek mozgósítása lesz, akiket együttesen nemzeti gárdaként határozunk meg.

Vészhelyzetekben és zavargásokban, valamint szükség szerint rendszeres időnként is aktivizálják majd őket.

Izraelt egy hajszál választja el az újabb háborútól

A Hamász tavaly hasonló Templom-hegyi zavargások után kezdte el rakétákkal lőni Izraelt. 

A kormány által előremutató második tervét ismertetve a miniszterelnök elmondta:

„Az izraeli rendőrség is megkezdi az Izraelben illegálisan tartózkodókkal szembeni fellépést.

Egy egész iparág alakult ki az illegálisan Izraelben tartózkodó emberek csempészete, szállítása és foglalkoztatása körül”

– mondta az izraeli miniszterelnök.

„A hétvégén utasítást adtam, hogy összehangolt erőfeszítéseket kell tenni – operatív, jogi és az infrastruktúrát illetően – azok ellen, akik illegálisan Izraelben tartózkodó embereket szállítanak, szállásolnak és foglalkoztatnak.

Minden rendelkezésünkre álló eszközt be fogunk vetni – beleértve a járművek lefoglalását, a bírságokat – bármit, amire szükség van.

Az összes kormányminisztérium, de különösen a Közbiztonsági Minisztérium és az Igazságügyi Minisztérium már dolgozik ezen”

– mondta.

Palesztinok bántalmazták a kutyáját sétáltató izraeli szépségkirálynőt

Tehila Levi a kutyájával és autista testvérével sétált, amikor két arab megtámadta.