Újabb összecsapások voltak a Templom-hegyen

Összecsapásokról számoltak be csütörtök reggel a muszlim hívők és a rendőrség között a Templom-hegyen, miután két hét szünet után – a ramadán miatt – ismét beengedték a szent helyre a zsidó látogatókat – írja az Ujkelet.live. 

A palesztin médiában terjesztett videókon a ,,Szívvel és vérrel megváltjuk al-Akszát” – szöveget skandálják a zavargók.

כאן חדשות on Twitter: „דיווחים פלסטיניים: כוחות הביטחון השליכו גז מדמיע לעבר מוסלמים בהר הבית בזמן עימותים שהתפתחו הבוקר, עם חידוש עליית יהודים למקום@nurityohanan pic.twitter.com/WBElErFSBM / Twitter”

דיווחים פלסטיניים: כוחות הביטחון השליכו גז מדמיע לעבר מוסלמים בהר הבית בזמן עימותים שהתפתחו הבוקר, עם חידוש עליית יהודים למקום@nurityohanan pic.twitter.com/WBElErFSBM

A rendőrség szerint több tucat rendbontó kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálta a tiszteket, de rövid időn belül visszaverték őket.

Ezt követően a randalírozók bementek a mecsetbe, és belülről kezdtek tárgyakat kidobálni. Az összecsapásokban egy rendőr könnyebben megsérült.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Templom-hegyi látogatások a megszokott módon folytatódnak, és hangsúlyozták, hogy aki zavarja a renden és erőszakosan cselekszik, azt határozottan és zéró toleranciával fogják kezelni.

Az izraeli rendőrség megismételte továbbá, hogy a közösségi médiában a Templom-hegy felosztásáról szóló publikációk hamisak, amelyek célja feszültség keltés és erőszakra buzdítás a terepen.

A rendőrség hangsúlyozta, hogy nem várható változás a muszlimok imáival, illetve a turisták és izraeliek látogatásával kapcsolatos jelenlegi eljárásokban.

A 12-es csatorna szerint a ma reggeli összecsapások a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet és az Iszlám Mozgalom elemeinek vad uszításának közvetlen következményei, akik nem hagyják abba a Templom-hegy felizzítására tett kísérleteiket, és az összecsapások onnan a város keleti részére és Júdea és Szamária területére való kiterjesztését.

Alan Baker: Izrael kritizálása állandó megszállottsággá vált

„Ennyire fix dolog egyetlen másik ország esetében sem létezik” – írja az izraeli diplomata az Algemeiner oldalán.