Állítólag Putyinon fontos műtétet kell elvégezni

Vlagyimir Putyin orosz elnök rákműtétre készül, és egy új jelentés szerint átmenetileg átadja a hatalmat egy keményvonalas volt belbiztonsági főnöknek – számol be a New York Post.

Putyin az orosz kormány irányítását Nyikolaj Patrusevnek adja át, miközben a beavatkozás alatt és után cselekvőképtelen lesz – derül ki egy titokzatos Telegram-csatorna, a „General SVR” című videójából, amelyet szombaton tettek közzé.

Patrusev orosz politikus, biztonsági és hírszerző tiszt, aki 2008 óta Oroszország Biztonsági Tanácsának titkára, 1999 és 2008 között a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója volt és Vlagyimir Putyin elnök legfontosabb bizalmasai közé tartozik.

A csatorna – amelyet állítólag az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat egy „Viktor Mihajlovics” álnéven ismert volt altábornagya vezet – arról számolt be, hogy Putyinnal az orvosok közölték, hogy mindenképpen alá kell vetnie magát a műtétnek.

A meg nem erősített jelentés szerint a műtét és a felépülés várhatóan „rövid időre” cselekvőképtelenné teszi Putyint.

Lavrov: Úgy vélem, Hitlerben is volt zsidó vér

Az orosz külügyminiszter szerint az a tény, hogy Ukrajna elnöke zsidó, nem mond ellent Moszkva állításainak, miszerint azért indította az inváziót, hogy „nácitlanítsák” az országot