Izraelieket akartak beszervezni, lebuktak

A Sabak belbiztonsági szolgálat leleplezett egy iráni műveletet, amely arra irányult, hogy izraeli civileket szervezzen be információk gyűjtésére izraeli célpontokról – írja az Újkelet.live

A biztonsági szolgálat azt mondta, hogy kezdettől fogva figyelemmel kísérte az iráni kísérletet.

„A közösségi médián keresztüli beszervezés ismert módszer, amelyet a terrorcsoportok és az iráni hírszerzés használnak az izraeliek beszervezésére és cselekvésre késztetésére”

– mondta a Sabak.

„Az elmúlt hónapokban fokozott erőfeszítésekre került sor az izraeliekkel való online kapcsolatfelvételre, hamis profilt használva hírszerzési információgyűjtéséhez és terrortámadások végrehajtására”

– nyilatkozták.

A hálózat egy hamis Facebook-profilt használt „Sara Puppi” néven, aki magát Izraelben üzleti kapcsolatokkal rendelkező fiatal zsidó nőként prezentálta.

A profil több ezer ismerőssel rendelkezett, főleg izraeliekkel. A kapcsolat létrejötte után a beszélgetések a WhatsApp-on folytatódtak.

„Puppi” arra kérte az egyik izraeli barátjának hitt ismerősét, aki egy Sabak-ügynök volt, hogy gyűjtsön információkat izraeli személyekről, és megvizsgálta, hogy az ügynök hajlandó-e ártani nekik. Az iráni összekötő nyomást gyakorolt, és ígéretet tett, hogy több ezer dollárnak megfelelő összeget ad, miközben megpróbált érzelmi és romantikus manipulációt is alkalmazni.

Az Újkelet.live cikkének folytatása itt olvasható.

A Moszad meghiúsította egy izraeli diplomata és amerikai tábornok megölését

Irán területén fogták el az izraeli titkosszolgálat emberei a Forradalmi Gárda által megbízott egyik merénylőt.