Biden dezinformáció elleni bizottságot hoz létre

A Biden-adminisztráció elindítja a dezinformációs kormányzati testületet és amely a Honvédelmi Minisztérium égisze alatt fog küzdeni az állítólagos félretájékoztatás ellen – számol be a Spectator World. 

Biden dezinformációs bizottsága körül sok a homály a szerző szerint.  Lesznek-e a hivatalnak kabinettagjai? Az igazgatóit a Kongresszusnak kell jóváhagynia? Ki tudja? A Biden-kormányzat biztosan nem árulja el.

Az új dezinformációs cár Tik-Tok videója:

A dezinformációs testületnek már van egy igazgatója. A Politico jelentése szerint Nina Jankowiczot bízták meg azzal, hogy segítsen a Biden-féle Fehér Háznak a „belbiztonsággal kapcsolatos, különösen az illegális migrációra és Oroszországra összpontosító félretájékoztatás” ellen fellépni.

A probléma az, hogy Jankowicznak saját múltja van a dezinformáció terjesztésében. Például az orosz-Trump összeesküvés még egy könyvre is ihlette, valamint legutóbb a Hunter Biden-laptop sztorival kapcsolatban is hamis információkat terjesztett az oldalán.

Nina Jankowicz 🇺🇦🇺🇸 on Twitter: „Back on the „laptop from hell,” apparently- Biden notes 50 former natsec officials and 5 former CIA heads that believe the laptop is a Russian influence op. Trump says „Russia, Russia, Russia.” / Twitter”

Back on the „laptop from hell,” apparently- Biden notes 50 former natsec officials and 5 former CIA heads that believe the laptop is a Russian influence op. Trump says „Russia, Russia, Russia.”

Természetesen nemcsak az eredeti sztorit közlő New York Post, hanem a Washington Post és a New York Times is megerősítette, hogy Hunter Biden laptopja és e-mailjei valódiak, és nem orosz félretájékoztatás termékei. Természetesen Jankowicz nem vonta vissza a Hunter-üggyel kapcsolatos állításait.

2020 augusztusában Jankowicz egy podcastot népszerűsített a dezinformációról, amelyben nem más, mint Christopher Steele, a kegyvesztett hírszerző ügynök, aki a lebukott és hírhedt Steele-dosszié mögött állt

Mind a Hunter Biden laptop-sztori lejáratására tett kísérlet, mind a Steele-dosszié média általi felkarolása önmagában is bizonyított dezinformáció. A DHS és Jankowicz tehát nem a dezinformáció megállítására törekszik, hanem a számukra kedvezőtlennek tartott információk elvágására – írja Miller.

„Egyetlen kormányzati ügynökségnek sem szabadna olyan hatalmat adni az online platformok felett, amely eldöntheti, hogy mi a „félretájékoztatás” és mi nem az. Az „orwelli” kifejezéssel sokat dobálóznak, de ebben az esetben illik rá” – írja a Spectator World.

Érdekes adalék Jankowicz-hoz, hogy 2017-ben Kijevben dolgozott, mint az ukrán külügyminisztérium kommunikációs tanácsadója – derül ki a New Yorker cikkéből.

Elferdített valóság — Hogyan temette el az amerikai média a Biden család kínos ügyeit?

A 2020-as választás előtt az amerikai média és a Big Tech eltemette a Biden család ügyleteiről szóló híreket, arra hivatkozva, hogy azok egy „orosz dezinformációs kampány részei”. Csakhogy kiderült: a hírek igazak voltak. Hajdú Tímea publicisztikája.