Bombát akart felvinni egy amerikai család a repülőgépre Izraelben

Pánik tört ki a Ben Gurion nemzetközi reptéren, miután egy amerikai család régi, fel nem robbant tüzérségi lövedékkel a bőröndjében próbált felszállni a hazafelé tartó járatra – írja az Újkelet.live

A Repülőtéri Hatóság tájékoztatása szerint a család az északi Golán-fennsíkra kirándult, ahol az egyik gyerek megtalálta a szakemberek által „tüzérségi aknaként” megnevezett lövedéket.

A hatóság által nyilvánosságra hozott fotón látni, amint a rozsdás lövedéket szuvenír gyanánt gondosan egy műanyag zacskóba csomagolták, majd a reptéri ellenőrzés során készségesen megmutatták a biztonsági személyzetnek, akik azonnal felszólítottak mindenkit az evakuálásra.

Breaking 4 News on Twitter: „#BREAKING: Bomb Scare At Ben Gurion Airport In Israel Causes Mass Panic & Evacuation. #BreakingNews pic.twitter.com/X5y0sx4oVP / Twitter”

BREAKING: Bomb Scare At Ben Gurion Airport In Israel Causes Mass Panic & Evacuation. #BreakingNews pic.twitter.com/X5y0sx4oVP

A közösségi médiában futótűzként terjedő felvételeken a nagy kiabálás közepette az látható, amint az utasok halálfélelemben próbálnak menekülni vagy a földön fekszenek, és az asztalok alá bújva próbálnak fedezéket találni, holott a hangos bemondó csak arra kérte őket, hogy „lassan” hagyják el a területet. Egy 32 éves izraeli férfi kórházi kezelésre szorult, miután a csomagszállító szalagon rohanva próbált menekülni, majd leesett.

Rövid időn belül, miután a tűzszerészek biztosították a helyszínt, az utasok visszatérhettek az indulási terminál területére. A hatóság közleménye szerint az amerikai családot rövid vizsgálat után felengedték a hazafelé tartó járatukra, a szuvenírt azonban kénytelenek voltak itt hagyni.

Az eredeti teljes cikk itt olvasható.

Egy hét alatt másodszorra kap fenyegető levelet Naftali Bennett családja

Biztonsági tisztviselők azt nyilatkozták, hogy nem hiszik, hogy komoly veszély fenyegetné a miniszterelnököt vagy családját, de mint minden fenyegetést, ezt is komolyan veszik.