Egy hét alatt másodszorra kap fenyegető levelet Naftali Bennett családja

Kevesebb mint egy hét alatt másodszor küldtek fenyegető levelet Naftali Bennett miniszterelnök családjának, közölte az izraeli 12-es hírcsatorna.

A levelet nem feltétlenül ugyanaz a személy küldte, aki az elsőt. A jelentés szerint a küldő időt fordított arra, hogy információkat gyűjtsön Bennettékről, és ismerheti a családot.

A csatorna szerint a miniszterelnök ra’ananai otthonába küldött levelet az éles lőszerrel Joninak (16), Bennett nagyobbik fiának címezték. A rendőrség és a Sabak biztonsági szolgálat vizsgálatot indított az ügyben.

Biztonsági tisztviselők azt nyilatkozták, hogy nem hiszik, hogy komoly veszély fenyegetné a miniszterelnököt vagy családját, de mint minden fenyegetést, ezt is komolyan veszik.

Az első levél állítólag kedd reggel érkezett a miniszterelnök felesége, Gilat munkahelyére, és ,,részletes gyilkossági fenyegetést” tartalmazott Bennettet és családját célozva a 12-es csatorna szerint.

Bennett kedden utalt rá, hogy a fenyegetés politikai jellegű, és Twitteren azt mondta, hogy az ilyen vitáknak nem szabad az „erőszak, megfélemlítés vagy halálos fenyegetés” szintjére jutniuk.

„Miniszterelnök és politikai személyiség vagyok, de férj és apa is, és kötelességem megvédeni a feleségemet és a gyermekeimet” – írta Bennett. A miniszterelnök arra buzdított ,,mindenkit, a politikai spektrumon kívülről, és különösen a közösségi médiában aktív embereket”, hogy ,,mérsékeljék a politikai diskurzus lángját”. Az emléknapok és a függetlenség napja előtti időszak – mondta – „a megnyugvás és a megbékélés ideje”.

Bennett koalíciós partnerei, köztük Jáir Lapid külügyminiszter és Benny Ganz védelmi miniszter kedden elítélték a miniszterelnök családjának küldött fenyegető levelet és golyót.

A rendőrség keddi közleménye szerint a Lahav 433-egység és a Sabak belbiztonsági szolgálat közös nyomozást indított, valamint megerősítették a Bennett család védelmét.

Az ügy további részleteire hírzárlat van érvényben.

A kormány júniusi megalakulása óta több koalíciós képviselő biztonságát fokozták, többségük jobboldali képviselő, akiket a baloldallal és az iszlamista Ráámmal való összefogás miatt árulással vádoltak.

Forrás: ujkelet.live

Irán keze lehet a Templom-hegyi zavargásokban

Az irániak szemszögéből nézve a ramadán alatti lángok szítása olcsó, nagy haszonnal járó válasz volt a Negev-csúcstalálkozóra.