„Jeruzsálem Szépségkirálynője” címmel indít melodráma sorozatot a Netflix

A „Jeruzsálem Szépségkirálynője” (The Beauty Queen of Jerusalem) című izraeli történelmi melodráma sorozat első tíz epizódját május 20-tól teszi elérhetővé az online média platform.

A sorozat első felét a kiválasztott területeken, köztük az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Spanyolországban fogja vetíteni, az első évad második tíz epizódja pedig július 29-én kerül képernyőre.

Helyi premierként a sorozat sztárja, Michael Aloni a nemzetközi nézők számára angolra szinkronizálta saját karakterét a sorozatban. Alonit sok Netflix-néző ismeri a Shtisel című sikersorozat főszereplőjeként, Akivaként, valamint a When Heroes Fly című izraeli sorozatból, amely szintén a streaming platformon fut.

A Sarit Yishai-Levi által írt azonos című regényből adaptált „The Beauty Queen of Jerusalem” főszereplői Hila Saada („A Szépség és a Szörnyeteg”), Itzik Cohen („Fauda”), Yuval Scharf („McMafia”), Mali Levi („Az angyal”), valamint bemutatkozik az újonc Swell Ariel Or, aki Luna Ermosa, a címszereplő jeruzsálemi szépségkirálynőt alakítja.

A kosztümös, korhű melodráma a 20. század elején és közepén játszódik, és egy Jeruzsálemben élő család történetét meséli el a város oszmán birodalom és brit mandátum idején.

„A jeruzsálemi szépségkirálynő” négy díjat nyert az izraeli tévéakadémia díjátadóján, köztük a legjobb napi dráma díját. Az egész országban forgatott sorozatot az eddigi egyik legambiciózusabb izraeli sorozatnak tartják.

A Shlomo Mashiach („Your Honor”) által készített és Oded Davidoff által rendezett második évad forgatása június elején kezdődik.

Újabb izraeli sorozat készült a haredi közösséggel főszerepben

Az elismert filmrendező, Rama Burshtein-Shai nyolcrészes sorozatot készített „Fire Dance” címmel egy „lehetetlen szerelemről.”