Újabb izraeli sorozat készült a haredi közösséggel főszerepben

Az elismert filmrendező, Rama Burshtein-Shai nyolcrészes sorozata egy házas spirituális vezető és fiatal női követője között kialakuló kapcsolatról szól egy szűk, ultraortodox vallási közösségben Izraelben – írja a The Algemeiner. 

A 18 éves Feigie egy zűrös családban felnőtt, problémás tinédzser, aki beleszeret Nathanba, a közösségük vallási vezetőjének 35 éves, nős fiába. Nathan egyben egy olyan műhely tulajdonosa, amely mentális betegséggel élő varrónőket foglalkoztat, és amelyet Feigie édesanyja vezet. Feigie sikertelen öngyilkossági kísérletét követően Nathan háztartásának részévé válik, és segít vezetni az otthont, miközben Nathan felesége a második gyermekükkel várandós.

Nathan és Feigie között egyre szorosabb a kötelék, és bár a lány hangot ad a nős férfi iránti érzelmeinek, kapcsolatuk sosem tud megvalósulni. A közösségük is helyteleníti Nathan problémás nőkhöz való közelségét, azzal fenyegetőzve, hogy kitaszítják, Feigie-t pedig távol tartják tőle.

Fire Dance Trailer

No Description

A 2022 tavaszán bemutatásra kerülő sorozat főszereplői Yehuda Levi, Noa Koler és Mia Ivrin.

„Rama Burshtein-Shai-tól, őszinte és merész betekintést nyújt nekünk nézőknek az egyik legérdekesebb és legzártabb vallásos közösségbe” – mondta Sharon Levi, a yes Studios új ügyvezető igazgatója. „A sorozat egy lehetetlen szerelmi történetet dolgoz fel hiteles és őszinte szemszögből. .”

A sorozatot Burshtein-Shai rendezte és írta, akinek ez az első tévés rendezése. A filmrendező a 2012-es „Fill The Void” című filmdrámájával vált ismertté, amelyet a Sundance, a velencei, a londoni és a New York-i filmfesztiválon is játszottak.

A Netflixen túl – ultraortodoxok egy haszid rendezőnő szemével

A nyugati világ esetleg lehetne legalább olyan elnéző velük, mint amilyen elnézést követel más vallásoknak. Hajdú Tímea írása.