Trump: Nem térek vissza a Twitterre akkor sem, ha visszaállítják a fiókomat

Donald Trump volt amerikai elnök hétfőn kijelentette, hogy nem fog visszatérni a Twitter közösségi médiaplatformra még akkor sem, ha visszaállítják a fiókját, miután a platformot megvásárolta Elon Musk, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa – írja a Reuters.

Trumpot a Fox Newsnak azt mondta, hogy a következő hét napban hivatalosan is csatlakozik saját, Truth Social nevű startupjához.

„Nem megyek fel a Twitterre, maradok a Truth-on. Remélem, Elon megveszi a Twittert, mert javítani fog rajta, ő egy jó ember, de én a Truth-on maradok” – mondta a volt elnök.

Trump közösségi médiaalkalmazása, a Truth Social februárban indult el hivatalosan, 13 hónappal azután, hogy Trumpot kitiltották a prominens közösségi hálózatokról az amerikai Capitoliumon történt zavargások után. Nem sokkal később a Facebook is kitiltotta Trumpot a platformjáról, majd döntését a tavaly létrehozott, a világ minden tájáról érkező szakértőkből és civil vezetőkből álló független Felügyeleti Testület elé utalta.

Az Oversight Board később helybenhagyta Trump felfüggesztését, de azt is mondta, hogy a Facebooknak „arányos választ” kell meghatározni, amely összhangban van a platform más felhasználóira alkalmazott szabályokkal.

Trump nyilatkozata néhány órával azután hangzott el, hogy a Twitter igazgatótanácsa jóváhagyta a cég eladását Musknak 44 milliárd dollárért.

Musk, a Tesla vezérigazgatója és a világ leggazdagabb embere a hónap elején 9 százalékos részesedést vásárolt a Twitterben, és majdnem bekerült az igazgatótanácsba, de végül úgy döntött, hogy nem akar ott helyet foglalni. Ha csatlakozott volna, az korlátozta volna a vállalatban birtokolt részvényeinek mennyiségét.

Elon Musk megvette a Twittert

A Twitter vezérigazgatója, Parag Agrawal találkozóra hívta a dolgozókat, hogy a vezetőség válaszolhasson a felvásárlást követő kérdéseikre.