Kivonták a forgalomból a Schindler-listás cicanadrágokat

Visszavonta kínálatából a Schindler listája által inspirált leggings-eket a Redbubble nevű online divatáruház, miután a JTA zsidó hírügynökség beszámolt a kissé ízléstelen dizájnról – olvasható a a JTA oldalán, amelyet a zsido.com szemlézett.

„A cikkben kifogásolt művészi díszítéssel ellátott terméket visszavontuk, a továbbiakban pedig figyelmesebben vizsgáljuk meg termékeinket”

– közölte Marissa Hermo, a cég szóvivője.

A problémás mintájú „cicagatya” először egy Los Angeles-i turkálóban tűnt fel, majd a Twitteren jutott el sokakhoz a képe. A ruhadarabon a híres „piros kabátos kislány” mellett feltűnik az auschwitzi haláltábor kapuja, az Oskar Schindlert alakító Liam Neeson, a zsidó beosztottját játszó Ben Kingsley és Ralph Fiennes, náci egyenruhában.

Emily Murnane on Twitter: „Babe, what’s wrong? You’ve hardly worn your Schindler’s List leggings. pic.twitter.com/8G29dLqAVC / Twitter”

Babe, what’s wrong? You’ve hardly worn your Schindler’s List leggings. pic.twitter.com/8G29dLqAVC

A filmből kölcsönzött képösszeállítás egyébként a webáruház egyéb termékein is feltűnt: bögrén, szoknyán, zuhanyfüggönyön, párnán, zoknin és telefontokon.

A Redbubble sajátossága, hogy felületén független dizájnerek is megjelentethetik és forgalmazhatják alkotásaikat, melyeket azután különböző termékeken ábrázolva árusítanak.

A Zsido.com cikkének folytatása itt olvasható.

A Schindler-listájának piros kabátos kislánya segíti az ukrán menekülteket

Oliwia Dabrowska körülbelül 3 éves volt, amikor Steven Spielberg Oscar-díjas filmklasszikusában játszott.