Abszurd arab követelések tartják egyben az izraeli kormányt

A Ráám arab párt benyújtotta Naftali Bennett miniszterelnöknek koalícióban maradásának feltételeit és azt követelte, hogy a Templom-hegyen, maradjon fenn a status quo, miszerint zsidóknak tilos ott bármilyen formában imádkozni – írja az Arutz7.

A párt azt is követeli a gazdasági ötéves terv egy éven belüli végrehajtásának elfogadott vázlatát, a Negevben lévő falvak elismerésének és szabályozásának felgyorsítását, valamint az arab szektorban a bűnözés és az erőszak felszámolására irányuló program kiterjesztését.

A tervek szerint ma kerül sor a Ráám párt és az Iszlám Mozgalom tagjainak találkozójára, amelyen Manszúr Abbásznak, a Ráám párt vezetőjének drasztikusabb intézkedéseket kell demonstrálnia a Templom-hegyen és környékén „a közelmúltban történt erőszakos cselekményekre válaszul”.

Lapértesülések szerint az Iszlám Mozgalom, amelyhez a Ráám párt is tartozik, azt várja Abbásztól, hogy lépjen ki az izraeli kormánykoalícióból.

Manszúr Abbász úgy tűnik azonban kitart amellett, hogy nem helyes, ha a párt teljesen kilép a koalícióból, és elveszíti azt az különleges státuszt, amelyet arab pártként szerzett az izraeli kormányban, annak ellenére, hogy vasárnap ideiglenesen befagyasztotta részvételét a koalícióban, a Templom-hegyen lévő arab zavargók elleni rendfenntartó intézkedésekre hivatkozva.

Izraelt egy hajszál választja el az újabb háborútól

A Hamász tavaly hasonló Templom-hegyi zavargások után kezdte el rakétákkal lőni Izraelt.