Egy demokrata szenátor szerint Amerikának kell megállítania Putyint

Chris Coons amerikai szenátor szerint Amerikának fontolóra kellene vennie amerikai csapatok küldését Ukrajnába, hogy segítsenek az Oroszország elleni harcban, azzal érvelve, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „csak akkor áll meg, ha mi megállítjuk”. Coons azt is állította, hogy a helyzet még tovább eszkalálódhat.

Coons vasárnap beszélt a CBS „Face the Nation” című műsorában, ahol Margaret Brennan műsorvezetőnek azt mondta, hogy Oroszország háborúja Ukrajnában folytatódni fog, és hogy az amerikai népnek továbbra is a helyzetre kell összpontosítania, és „meg kell védenie a szabadságot” a kelet-európai országban – számolt be a Daily Wire.

Az interjú során Brennan megjegyezte, hogy Coons nemrégiben „azt mondta, hogy az országnak beszélnie kell arról, hogy mikor lesz hajlandó csapatokat küldeni Ukrajnába”, utalva a delaware-i szenátor múlt heti, a Michigani Egyetemen tett megjegyzéseire. Ezek a megjegyzések részben itt olvashatók:

„Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk, ahol fontos, hogy a Kongresszusban és a kormányzatban kétpárti és megfontolt módon közös álláspontra jussunk arról, hogy mikor vagyunk hajlandóak megtenni a következő lépést, és nem csak fegyvereket, hanem csapatokat küldeni Ukrajna védelmére”

– mondta Coons. „Ha a válasz az, hogy soha, akkor ezzel Putyin brutalitásának újabb fokozatait idézzük elő.”

Brennan megkérdezte Coonstól, hogy Joe Biden elnök tévedett-e, amikor nem küldött csapatokat. Coons nem válaszolt közvetlenül erre a kérdésre, de azzal érvelt, hogy az USA még inkább megteremti a légkört a további eszkalációhoz, ha az USA hátat fordít a háborúnak.

„Az amerikai nép nem fordulhat el ettől az ukrajnai tragédiától. Azt hiszem, a 21. század történelme azon múlik, hogy milyen hevesen védjük meg a szabadságot Ukrajnában”

– tette hozzá.

EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Akár az utolsó ukránig

Nem véletlen, hogy a tegnap moralizáló pacifistái hirtelen a háborús uszításban találják meg életük értelmét. Robert C. Castel jegyzete.