Liev Schreiber Lengyelországban főz pészahi ételeket a menekülteknek

A lengyel és ukrán zsidó felmenőkkel rendelkező színész közvetlenül vesz részt vesz a menekültek megsegítésében.

A Ray Donovan sorozat sztárja jelenleg Lengyelországban tartózkodik – számolt be az Onet Kultura lengyel oldal.

„A lengyel emberek nagylelkűsége és együttérzése rendkívüli élményt jelent. Büszke vagyok arra, hogy lengyel és ukrán nagyszülők leszármazottja vagyok! Dicsőség a nagy Lengyelországnak! Slava Ukraini!”

– írta Liev Schreiber, aki nemrég úgy döntött, hogy közvetlenül is részt vesz a rászorulók megsegítésében.

A színész egy Twitteren megosztott videóban elmondta, hogy pészah ünnepe alkalmából borjú szegyet készítenek a menekülteknek.

BlueCheckUkraine on Twitter: „An update from @LievSchreiber on @WCKitchen preparation for #Passover2022 for #Ukrainian #refugees in #Poland pic.twitter.com/QbHkyQES63 / Twitter”

An update from @LievSchreiber on @WCKitchen preparation for #Passover2022 for #Ukrainian #refugees in #Poland pic.twitter.com/QbHkyQES63

„A BlueCheckUkraine csoporttal vagyok itt. Célunk, hogy azonosítsuk, ellenőrizzük és kritikus pénzügyi támogatást nyújtsunk az olyan szervezeteknek, mint a World Central Kitchen, a Kidsave és mások, amelyek Ukrajnában és más szomszédos országokban dolgoznak” – mondta a színész a lengyel lapnak.

„Borscs 1500 embernek! Az első nap Przemyślben (Lengyelországban, az ukrán határ túloldalán). A World Central Kitchen továbbra is rocksztárként szolgálja és táplálja azokat, akik szinte mindent elvesztettek. Hatalmas köszönet az összes csodálatos önkéntesnek” – írta a színész az egyik Instagram-posztja alatt.

Schreiber a híres szavakkal kezdte legutóbbi bejegyzését: „Mindenki éhes, gyertek és egyetek!” – egy mondat, amellyel a zsidók hagyományosan minden évben a peszáchi szédert kezdik. „A zsidók ezt az ősi mondást a pénteken kezdődő pészah alatt mondják el” – emlékeztetett a színész.  A kísérő videóban azt is bejelentette, hogy részt vesz az alkalomra szánt étel elkészítésében.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A Ray Donovan sztárja játssza Anne Frank apját a Disney+ új sorozatában

Az ukrajnai zsidó felmenőkkel rendelkező Liev Schreiber jelenleg a lengyel-ukrán határon segít a menekültek ellátásában.