A Ray Donovan sztárja játssza Anne Frank apját a Disney+ új sorozatában

Liev Schreiber a következő tévészerepéért visszalép a történelemkönyvekbe. A Ray Donovan sztárja Otto Frankot, Anne Frank apját fogja alakítani a Disney+ hamarosan induló, A Small Light (Egy kis fénysugár) című minisorozatában – írja a TVLine.

A National Geographic nyolc epizódból álló sorozatában, amelyet először februárban jelentettek be, Bel Powley (The Morning Show c. sorozatból) játssza Otto titkárnőjét, Miep Gies-t, aki segített elrejteni főnökét és családját a nácik elől a második világháború alatt.

„Miep hősies munkáját titokban tartotta barátai és családja előtt, miközben a munka terhével, a náci megszállás alatti háborús mindennapokkal és egy új házassággal is meg kellett küzdenie” – olvasható a hivatalos leírásban.

Joe Cole (a Peaky Blinders című sorozatból ismerhetjük) alakítja Miep férjét, Jant, aki két évig segített neki elrejteni a Frankeket. Anne halála után Miep megtalálta és megőrizte a naplóját, és odaadta Ottónak, amikor az visszatért Auschwitzból. Mint közismert, Anne Frank naplóját világszerte kiadták, és az emberi lélek kitartásáról szóló időtálló tanúságtétel lett, még a kimondhatatlan gonoszsággal szemben is.

Joan Rater és Tony Phelan (a Grace Klinika c. sorozatból) írják a sorozatot, és ők lesznek a showrunnerek. A forgatás idén nyáron kezdődik.

Liev Schreiber édesanyja egyébként ukrajnai származású zsidó, Schreiber ezekben a napokban éppen a lengyel-ukrán határon tartózkodik, ahol önkéntesként segít a menekültek ellátásában.

Liev Schreiber on Twitter: „Day 2 cooking at the Poland/Ukraine border with @wckitchen. I’m super proud of my „chopping blister”. All the chefs say its a real badge of honor. #standwithukraine @usukraine #chefsforukraine #BlueCheckNGO https://t.co/LEshWfXVeE / Twitter”

Day 2 cooking at the Poland/Ukraine border with @wckitchen. I’m super proud of my „chopping blister”. All the chefs say its a real badge of honor. #standwithukraine @usukraine #chefsforukraine #BlueCheckNGO https://t.co/LEshWfXVeE

Zsidó szertartás keretében házasodott össze Beckham fia és Nicola Peltz (képek)

A szertartásra a Peltz család floridai Palm Beachen lévő birtokán került sor.