A Siratófal rabbija: tilos állatot vinni a Templom-hegyre

A Siratófal főrabbija pénteken megismételte az érvényben lévő áldozási tilalmat a Templom-hegyen, miután több zsidó szélsőségest letartóztattak, mert kecskét terveztek áldozni a szent helyen.

Smuel Rabinovitch rabbi kijelentette, hogy „áldozatot vinni a Templom-hegyre” ellentétes Izrael főrabbinátusának döntésével – írja az Ujkelet.live

A rabbi megjegyezte, hogy tilos állatokat bevinni – kivéve a szolgálati kutyákat – a Siratófal térre.

A rendőrség pénteken kihallgatott két zsidót, akik a Templom-hegyre tartottak kecskékkel, hogy pészahi áldozatot mutassanak be.

Csütörtök reggel hat 20 év körüli zsidót tartóztattak le, miután a rendőrség azt gyanította, hogy egy kecskét terveznek feláldozni a Templom-hegyen pészah előtt.

A gyanúsítottakat, Jeruzsálem és Júdea és Szamária zsidó telepeinek lakosait őrizetbe vették és kihallgatásra vitték, miután a rendőrök egy kecskét találtak az egyik gyanúsítottnál.

„A rendőrség folytatja az intézkedést Jeruzsálemben és bárhol máshol a biztonsági szervekkel együtt, a hét minden napján, 24 órában, titokban és nyíltan minden olyan személy ellen, aki megkísérli megsérteni a Templom-hegyen és a város többi szent helyén érvényes rendet” – olvasható a rendőrség közleményében.

A közlemény hozzátette, hogy „azokat a kiadványokat, amelyek potenciális bűncselekmény gyanúját vetik fel, annak megfelelően kezeljük”.

A Visszatérés a Hegyre szélsőséges csoport, amely a harmadik zsidó templom felépítését szorgalmazza a két bibliai templomnak egykor otthont adó helyen, hétfőn Facebookon pénzdíjat ajánlott azoknak, akiknek sikerül bárányt áldozniuk a Templom-hegyen, és bárkinek, akit letartóztatnak ennek megkísérléséért.

A poszt a Hamász részéről fenyegetést, Jordánia és a Palesztin Hatóság részéről pedig elítélést eredményezett.

Letartóztattak négy zsidót, amiért állatáldozatot terveztek a Templom-hegyen

A „Visszatérés a hegyre” nevű csoport szorgalmazza a harmadik szentély felépítését is.