Ritka nappali légicsapást hajtott végre az izraeli légierő Szíriában

A légicsapásokat Észak-Libanon fölött hajtották végre – írja a The Jerusalem Post.

Ritka nappali izraeli légicsapás ért szombat délután az északnyugat-szíriai Maszjáf közelében lévő helyszíneket szíriai jelentések szerint.

A légicsapásokat Észak-Libanon fölött hajtották végre, a szíriai légvédelem válaszolt a csapásokra – jelentette a SANA szíriai állami hírportál. A SANA szerint csak anyagi károk keletkeztek.

A helyszíni videókon a jelentések szerint nagy füstfelhők szálltak fel a környékbeli hegyoldalakról.

https://twitter.com/AJA_Syria/status/1512847294902816772?s=20&t=S1Wtk_XL_cGoS8fs4vCArQ

A Step hírügynökség jelentése szerint a csapások az Irán-barát milíciákhoz tartozó helyszíneket és tudományos kutatóhelyeket céloztak Maszjáfban.

Maszjáf területe az elmúlt években több támadás célpontja volt, amelyeket többnyire az izraeli légierőnek (IAF) tulajdonítottak. A The Washington Post szerint legutóbb június elején volt olyan légicsapás, amelyet Izraelnek tulajdonítottak, és amelynek célpontja Maszjáf területe volt, amikor egy állítólagos izraeli légicsapás egy vegyi fegyvereket gyártó létesítményeket vett célba a városban és más helyszíneken. Azokban a csapásokban legalább nyolc szíriai katona halt meg a szír ellenzékhez kötődő média szerint.

Washington Post: Az izraeli légierő lebombázott három szíriai vegyifegyvergyárat

Izrael állítólag azt követően rendelte el a légicsapásokat, hogy a hírszerzési jelentések szerint Szíria elkezdte újjáépíteni vegyifegyvergyártó-kapacitását.