Washington Post: Az izraeli légierő lebombázott három szíriai vegyifegyvergyárat

Izrael állítólag azt követően rendelte el a légicsapásokat, hogy a hírszerzési jelentések szerint Szíria elkezdte újjáépíteni vegyifegyvergyártó-kapacitását – írja a The Jerusalem Post.

Izraeli légicsapások állítólag júniusban három szíriai vegyifegyver-előállító létesítményt vettek célba – jelentette hétfőn a The Washington Post.

A június 8-i légicsapások, amelyek a Damaszkusz és Homsz közelében található három célpontot vették célba, a Post szerint hét katonát öltek meg, köztük egy szíriai ezredest, aki egy szigorúan titkos katonai laboratóriumban dolgozott.

A tiszt, akit Ayham Ismailként azonosítottak, a jelentések szerint mérnökként állomásozott a Masyafban lévő vegyifegyver-gyártó létesítményben.

A légicsapások célja állítólag az volt, hogy megállítsák Szíria kísérleteit a vegyifegyver gyártásának újraindítására, még azelőtt, hogy bármilyen fegyver elkészülhetne – mondta két hírszerző tiszt a Postnak.

Izrael Aszad pozíciójának megerősítésével szorítaná ki az irániakat Szíriából?

Izrael folyamatosan figyelemmel kíséri a térségben végbemenő változásokat, amelyek közül néhányban Szíria kulcsszerepet játszhat.