Putyin új tábornokot nevezett ki az ukrajnai invázió élére

Az orosz elnök Alekszandr Dvornikov tábornokot bízza meg az ukrajnai invázió vezetésével – írja az Arutz7.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Alekszandr Dvornikov tábornokot bízta meg az ország ukrajnai inváziójának irányításával, miközben Moszkva erői átcsoportosítanak, mert nem sikerült elfoglalniuk az ukrán fővárost, Kijevet – jelentette szombaton a BBC és a The New York Times.

A The New York Times beszámolt arról, hogy Dvornikov, Oroszország déli katonai körzetének parancsnoka jelentős harci tapasztalatot szerzett Szíriában, ahol 2015-től egy éven át irányította az orosz erőket.

Dvornikov kinevezése előtt nem volt központi parancsnok, aki az orosz erőket irányította volna a helyszínen Ukrajnában.

A Dvornikov kinevezésére akkor kerül sor, amikor az orosz erők teljesen kivonultak az Ukrajna északi részén, Kijev és Csernyihiv környékén lévő állásaikból, miután nem sikerült bevenniük az ukrán fővárost.

A csapatok Fehéroroszországba és Nyugat-Oroszországba vonultak, hogy fegyverekkel és utánpótlással lássák el őket a kelet-ukrajnai offenzívára való felkészülés jegyében – írja a The Hill.

Nyugati tisztviselők és emberi jogi szervezetek korábban elítélték az orosz erők által Dvornikov parancsnoksága alatt Szíriában alkalmazott taktikákat, beleértve a kórházak és polgári negyedek állítólagos célba vételét a támadások során.

Orosz és szíriai háborús bűncselekmények Szíriában

A terület pontos célkijelölés, válogatás nélküli bombázása a kormányerők és támogatóik részéről több száz halálos áldozattal járt.