Az orosz állami média szerint az „ukronácizmus” veszélyesebb, mint Hitler volt

Az orosz állami média által vasárnap közzétett egyik véleménycikk azt állította, hogy az „ukronácizmus” nagyobb fenyegetést jelent a világra, mint Hitler náci pártja, és az ukrán területek és kultúra teljes orosz birtokbavételére szólított fel – írja a The Jerusalem Post.

Timofej Szergejcev az orosz állami médiához tartozó RIA Novosztyiban közzétett véleménycikkében azt állította, hogy az ukrajnai „nácizmus” függetlenségnek és európai (nyugati, Amerika-barát) fejlődésnek van álcázva.

Azt is írta, hogy az ukránok többsége passzív náci, a nácizmus cinkosa, mondván, hogy ők is bűnösök, és hogy ezért

„át kell élniük a háború viszontagságait, és magukévá kell tenni a tapasztalatokat, mint történelmi leckét és vezeklést [a] bűnösségükért”.

A cikk írója emellett kijelentette, hogy békeidőben majd „visszafordíthatatlan változásokat kell elérni” Ukrajnában, és hogy a „náci rezsim cinkosai” ellen büntetésként kényszermunkát, halálbüntetést és börtönbüntetést fognak alkalmazni.

Szergejcev hozzátette, hogy

a „nácitlanítást” csak a győztes végezheti el, hangsúlyozva, hogy ez azt jelenti, hogy egy nácítlanított ország nem lehet szuverén.

„Ellentétben, mondjuk, Grúziával és a balti országokkal, Ukrajna, mint a történelem megmutatta, nem működik nemzetállamként, és az erre irányuló építkezési kísérletek természetesen a nácizmushoz vezetnek” – írta Szergejcev a RIA Novosztyi cikkében.

Orosz neonáci harcolt az Azov zászlóalj ellen Mariupolban?

Van, amikor homokszem kerül a Kreml Ukrajna „nácitlanításról” szóló narratíva-gépezetébe. Hende Olivér publicisztikája.

Az cikkíró felszólított arra, hogy azokat, akik az ukrajnai orosz invázió során fegyvert fogtak, „maximálisan el kell pusztítani”, mondván, hogy

nem szabad jelentős különbséget tenni a hivatalos katonaság és a civilek között, akik azért fogtak fegyvert, hogy megvédjék magukat az orosz megszállókkal szemben.

„Mindannyian egyformán részt vesznek a polgári lakossággal szembeni rendkívüli kegyetlenségben, egyformán bűnösök az orosz népirtásban [és] nem tartják be a háborús törvényeket és szokásokat. A háborús bűnösöket és az aktív nácikat példásan meg kell büntetni” – írta Szergejcev.

Szergejcev kifejtette, hogy a lakosság többségének további „nácitlanítását” átneveléssel kell végrehajtani, amit „a náci világnézet ideológiai elnyomásával (elfojtásával) és szigorú cenzúrával kell elérni: nemcsak a politikai szférában, hanem a kultúra és az oktatás területén is”.

Az cikkíró hozzátette, hogy a „nácitlanító” erőfeszítéseknek legalább egy generáción át kellene tartaniuk

„A [következő] generációnak a „nácitlanítás” körülményei között kell megszületnie és felnőnie”

– írta, majd hozzátette, hogy Ukrajna etnikai önazonosságát szintén el kell vetni, és az „Ukrajna” név alkalmazását is meg kell szüntetni.

Szergejcev továbbá kijelentette, hogy ha meghódítják, Nyugat-Ukrajna valószínűleg ellenséges maradna Oroszországgal szemben.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

„Oroszország a nácitlanítás hamis jelszavával bagatellizálja a holokausztot”

A Jad Vasem elnöke Ukrajnáról szintén bíráló szavakat ejtett a holokauszt történelmi tényeit elferdítő említése miatt.