Bnei Brak utcát nevezhet el a meggyilkolt keresztény arab rendőrről

Bnei Brak városi tanácsa a tervek szerint megvitatja azt a javaslatot, hogy utcát nevezzenek el a múlt heti terrortámadásban meggyilkolt Amir Khoury törzsőrmesterről – írja Israel Hayom. 

Khoury motoros járőr volt az első ember a március 29-én este történt terrorista lövöldözés helyszínén. Azonnal harcba szállt a lövöldözővel, elsütve saját fegyverét. A terrorista meglőtt Khouryt, akit kritikus állapotban a Beilinson Medical Centerbe evakuálták, ahol az orvosok

Ha a tanács elfogadja Jakov Wieder tanácsos javaslatát, akkor ez lesz az első alkalom, hogy a túlnyomórészt zsidó származású haredi város utcát nevez el egy nem zsidóról. A 32 éves Khoury keresztény arab volt, aki Nof HaGalilban élt.

Wieder azt mondta: „Kötelességünk megemlékezni bátorságáról és emlékéről, és kifejezni a város minden lakosának mélységes elismerését hősiességéért”.

„Aki megment egy életet, az olyan, mintha egy egész világot mentene meg. Az izraeli hős Khoury törzsőrmester bátran feláldozta az életét, miközben elszántan próbálta leküzdeni a terroristát és testileg megakadályozni sok más ember meggyilkolását. Meg kell emlékeznünk a bátorságáról és az emlékéről”

– mondta Wieder.

Khouri egyike volt a támadásban meghalt öt embernek, a 36 éves, Bnei Brakból származó Yaakov Shalom és a 29 éves, szintén Bnei Brakból származó Avishai Yehezkel rabbi, valamint két ukrán állampolgár mellett.

Kochavi: a terrorhullám külföldi zsidó és izraeli célpontokat is veszélyeztet

Aviv Kochavi, az Izraeli Védelmi Erők vezérkari főnöke a kabinet szerdai biztonsági ülésen arra figyelmeztetett, hogy az Izraelben jelenleg zajló, eddig tizenegy halálos áldozatot követelő terrorhullám átterjedhet a külföldi zsidó illetve izraeli célpontokra is – számolt be izraeli forrásokra hivatkozva az Ujkelet.