Szombati fegyverviselésre buzdít egy vallási szervezet Izraelben

A halálos áldozatokat követelő merényleteket követően egy vallási szervezet új irányelveket adott ki szombatra a fegyverviseléssel és a mobiltelefonokkal kapcsolatban, derül ki az Israel Hayom cikkéből, amelyet a zsido.com szemlézett.

Az Ortodox Közösségek és Zsinagógák Világszervezete arra kérte a zsinagógákat, hogy készüljenek fel egy lehetséges támadásra.

Javaslatuk szerint mindenki, aki rendelkezik érvényes fegyvertartási engedéllyel, a zsinagógába is vigye magával a fegyverét, és vészhelyzet esetére legyen az épületben elérhető helyen egy bekapcsolt mobiltelefon.

A szervezet felszólította a közösségi vezetőket, hogy bizonyosodjanak meg arról, hogy a közösség tagjai között vannak-e olyanok, akik rendelkeznek elsősegély nyújtására alkalmas ismeretekkel, és a jelenlévők tudják-e, hogy támadás esetén merre menekülhetnek ki az épületből. Emellett hangsúlyozták, hogy mindenkinek, vezetőknek és közösségi tagoknak egyaránt ébernek kell lenniük, hogy meg tudjanak előzni egy esetleges támadást.

„A zsinagóga sámesze bizonyosodjon meg arról, hogy van-e a zsinagógában elsősegélynyújtó doboz.

Emellett a közösség vezetőinek tudniuk kell, hogy kik azok, akik képesek elsősegélyt nyújtani, hogy bármikor riaszthatók legyenek, és szükség esetén el tudják látni az áldozatokat.

Arról is meg kell bizonyosodniuk, hogy a zsinagógának van rendes vészkijárata és tudatniuk kell a közösség tagjaival a kijáratok helyét, valamint a menekülésre használható útvonalat”

– áll a szervezet ajánlásában.

„Ezek az irányelvek és ajánlások összhangban állnak a háláchával [a zsidó joggal], mely életünk minden mozzanatát meghatározza. Mindemellett természetesen imádkozunk kell az Örökkévalóhoz, ezért minden zsinagógát felszólítunk, hogy imádsággal és fohászkodással könyörögjenek a Szenthez, Áldott legyen, hogy vessen véget nyomorúságunknak.

Azt kérjük továbbá, hogy minél több Tórát tanuljanak és olvassák a zsoltárokat az áldozatok lelkének emelkedése, valamint a sérültek gyógyulása érdekében.

Emellett imádkozzanak az izraeli hadsereg katonáinak és a biztonsági erők tagjainak épségéért, mert ők vannak a tűzvonalban minden egyes izraeli állampolgár védelmében.”

Izraelben az elmúlt napokban halálos áldozatokkal járó merényleteket követtek el arab terroristák az ország több pontján. Néhány súlyos sérültet kórházban ápolnak. Több merényletet sikerült megakadályozni még azt megelőzően, hogy a terrorista támadhatott volna.

A terrorhullám és az egy hónapon át tartó rámádán kezdete miatt mindenhol óvatosságra és rendkívüli körültekintésre intik az izraeli polgárokat.

2500%-kal ugrott meg a fegyvertartási engedély iránti kérelmek száma Izraelben

Az Izraelt sújtó terrortámadás sorozat hatására.