Precíziós tüzelésre alkalmas, pilóta nélküli helikoptert terveztek Izraelben

Két izraeli vállalat összefogott, hogy tervezzenek és kifejlesszenek egy mesterséges intelligencián alapuló precíziós tüzelési képességekkel rendelkező, pilóta nélküli helikoptert (RUAS) – írja a The Jerusalem Post.

Az ellenséges fegyveres légi járművek egyre növekvő használata a harctéren egy sor új biztonsági fenyegetést hozott előtérbe, és arra késztette a védelmi vállalatokat, hogy az ellenséges drónok elleni rendszerek kifejlesztésére törekedjenek.

A Golden Eagle pilóta nélküli helikoptert a Steadicopter – egy RUAS-okat tervező izraeli vállalat – és a Smart Shooter, egy tűzvezető rendszerekkel foglalkozó izraeli vállalat gyártja.

A pilóta nélküli helikopter a Steadicopter Black Eagle 50E platformján alapul, amelyet az izraeli polgári légügyi hatóság már engedélyezett polgári légtérben történő kereskedelmi célú használatra, és a Smart Shooter mesterséges intelligencia-alapú technológiáját tartalmazza,

amely lehetővé teszi a kezelők számára, hogy repülés közben pontosan eltalálják a statikus és mozgó célpontokat.

A Black Eagle tengeren és a szárazföldön kínál hírszerzési, megfigyelési, célpontgyűjtési és felderítési célokra.

A mobil és könnyen telepíthető rendszer egyórás repülési élettartammal és 150 km-es maximális hatótávolsággal rendelkezik, és akár 3000 méteres magasságba is képes emelkedni, ami lehetővé teszi, hogy a legkülönfélébb műveleti forgatókönyveknek tudjon megfelelni.

Steadicopter and Smart Shooter launch ‘Golden Eagle’ Unmanned Helo with Precision-Hit Capabilities

Steadicopter, a leader in the Rotary Unmanned Aerial Systems (RUAS) industry, and Smart Shooter, a world-class designer, developer, and manufacturer of innov…

Az Air Force Magazine szerint a RUAS-t a FlightOps drón-üzemeltetési rendszerrel működik, amely javítja az autonóm képességeit, például a valós idejű döntéshozatalt, a küldetési képességeit és a hatékonyságát. Emellett platformot biztosít más pilóta nélküli légi járművekkel, rendszerekkel és érzékelőkkel való együttműködésre, hogy komplex küldetéseket hajthassanak végre.

A SMASH Dragon magában foglalja a Smart Shooter már bevált SMASH technológiáját,

amely biztosítja az ellenséges tárgyak vagy emberek precíz célbavételét.

A SMASH 2000 egy precíziós drónellenes rendszer, beépített célzási algoritmusokkal, amely képes a nagy sebességű drónokat akár 120 m-es távolságból is követni és eltalálni elsőre.

A Smart Shooter fejlett adatfeldolgozásával a platformon lévő mesterséges intelligencia rendszer automatikusan letapogatja, azonosítja és megkülönbözteti a különböző célpontokat, figyelmeztetve a kezelőt az emberekre vagy járművekre, valamint arra, hogy azok mozgóak, helyhez kötöttek-e vagy sem.

Az USA is venne az izraeli SMASH célzórendszerből, amivel minden lövés eltalálja a célt

Amint a célpontot bemérték a SMASH-al, és bekapcsolják a tűzvezérlő funkciót, a lövedék addig nem hagyja el a fegyvert, amíg nem 100%, hogy el is találja.