Az USA is venne az izraeli SMASH célzórendszerből, amivel minden lövés eltalálja a célt

Az amerikai tengerészgyalogság és a haditengerészet tisztviselői egy olyan fejlett tűzvezető rendszert fognak tesztelni, amely segíti, hogy a használói a legjobban eltalálják a célpontjaikat, a szárazföldön és a tengeren lévő ellenséges drónok elleni védekezés közben – jelentette be a rendszert kifejlesztő izraeli cég.

Smart Shooter Ltd. a SMASH tűzvezérlő rendszer gyártója, amely bármilyen típusú katonai fegyverhez hozzáépíthető – közölte a cég egy sajtóközleményben.

„A Tengerészgyalogság Hadviselési Laboratóriuma (MCWL) értékeli hiányzó képességek pótlását jelentő technológiákat; ezek közé tartoznak a kisméretű, ellenséges drónok elleni védekezést szolgáló eszközök is.”

– mondta Jessica Hanley szóvivő.

„A beépített célzó algoritmusokkal, amelyek még a nagyon kicsi drónokat is képesek követni és eltalálni, a SMASH tűzvezető rendszer precíziós drónellenes képességeket ad a felhasználók kezébe”

– áll a sajtóközleményben.

A tengerészgyalogság idén ősszel több SMASH 2000 rendszert kap tesztelésre. Korábban a hadsereg és az Egyesült Államok Különleges Műveleti Parancsnoksága is vizsgálta már, hogy a rendszer hogyan használható az ellenséges drónok ellen.

What Are The Anti Drone Smash 2000 Plus Systems That Indian Navy Has Ordered

the SMASH 2000 Plus system, developed by Israeli outfit Smartshooter, is one counter-drone solution that the Indian Navy has identified as having the greates…

„A SMASH rendszerek lehetővé teszik a katonák számára, hogy a  fegyverükkel „rögzítsék a célpontot”, és csak akkor lőjenek, „amikor garantáltan eltalálják””

– magyarázta Devin Schweiss, a Smart Shooter amerikai leányvállalatának munkatársa a tavalyi Las Vegas-i SHOT Show 2000 kiállításon.

„Amint a célpontot bemérték, és bekapcsolják a tűzvezérlő funkciót, a lövedék addig nem hagyja el a fegyvert, amíg nem 100%, hogy el is találja”

– mondta Scott Thompson, a Smart Shooter amerikai alelnöke és általános igazgatója kedden.

A SMASH segítségével a próbatesztek során kezdő és tapasztalt lövészek egyaránt az esetek 80%-ában képesek voltak álló és nem kitámasztott lőállásból az első lövéssel eltalálni egy mozgó célt. A SMASH nélkül, a kezdő lövészek egyike sem, és a tapasztalt lövészeknek csak 20%-a érte el ugyanezt az eredményt.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Egy izraeli cég duplacsövű gépkarabélyt dobott piacra az Egyesült Államokban

Amerikában a civil piac az, ahol elsősorban a Gilboa Snake vevőkre találhat, mivel a katonaság minden valószínűséggel nem fogja túl praktikusnak tekinteni.