Az IDF megtalálta a Hamász eddigi legmélyebben futó terroralagútját (videó)

Az IDF földalatti hadviselésre szakosodott egysége, a Jahalom egy pénteken leadott riportban feltárta a TV nézők előtt a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet eddig ismert legmélyebb alagútját – írja az Újkelet.live

A Gázai övezet déli részéről induló alagutat 70 méterrel földfelszín alatt ásták. A katonák szerint a Hamász valószínűleg évek óta dolgozott az alagúton. A Jahalom csapatai a 12-es csatornának azt nyilatkozták, hogy a felfedezés után azonnal az alagútba küldték őket.

„Ez a legmélyebb Hamász-alagút, amelyet felfedeztünk, és ez nagy érték a számukra”

– mondta az egyik tiszt.

„A munkálatok kellős közepén kaptuk el őket”.

A pénteken leadott riportban a katonát, aki először lépett be az alagútba elkísérte Dani Kusmaro riporter. A katona elmondta, hogy amikor először ment le, még szerszámok voltak a földön, és úgy tűnt, hogy a munkásokat meglepték, és elmenekültek. A katonaság szerint a Hamász célja az volt, hogy az alagút messzebbre nyúljon, hogy izraeli közösségeket vagy katonai létesítményeket támadhassanak meg.

Az alagút betonból készült, és valamivel szélesebb, mint egy ember válla. A főfolyosó oldalán zugok találhatók pihenésre, mások átengedésére vagy felszerelés tárolására. A levegőt forrónak, porosnak, sűrűnek és fullasztónak írták le.

Az alagutat Hamász elit harcosai használták volna, akik több napig az alagútban maradhattak volna, hogy felkészüljenek egy támadásra.

Az eredeti teljes cikk itt olvasható.

Körbekalauzolták az Európai Parlament képviselőit az izraeliek a Hezbollah terroralagútjaiban

„Látják a német gyártmányú ásógépet, amelyet az alagútban hagytak. Megértik, hogy ez 5 millió euróba került nekik.”