Amerikai ortodox rabbik az LMBT-tartalom növelése miatt támadják a Disney-t

Az amerikai ortodox rabbik koalíciója elítélte a Disney tervét az LMBT-tartalom növelésére – írja az Arut7.

A több mint 2 ezer ortodox amerikai rabbit és más ortodox közösségi vezetőket képviselő szervezet péntek reggel közleményt adott ki, amelyben elítéli a Disney szórakoztatóipari óriáscéget, miután a vállalat tiltakozott egy nemrég elfogadott floridai törvénytervezet ellen, amely megtiltja a tanároknak, hogy bizonyos beszélgetéseket folytassanak a kisgyermekekkel a szexualitás és a nemi szervek kérdéseiről.

Ron DeSantis floridai kormányzó a héten írta alá a „Szülői jogok az oktatásban” törvényt, amely

harmadik osztályos korig megtiltja a szexuális irányultságról vagy nemi identitásról szóló tanórai oktatást, és előírja, hogy a szülők hozzáférjenek a gyermekeik testi és lelki egészségével kapcsolatos információkhoz.

A Disney alkalmazottai válaszul munkabeszüntetést tartottak, arra panaszkodva, hogy az LMBT-tartalmakat kivágták a filmekből, és hogy a Disney nem tett eleget a törvényjavaslat elleni tiltakozás érdekében, amelyet egyes kritikusok tévesen „Ne mondd, hogy meleg” törvényjavaslatnak neveztek.

A munkabeszüntetést követően a Disney vezérigazgatója, Bob Chapek, aki maga is nyilvánosan ellenezte az új törvényt, ígéretet tett arra, hogy a Disney több LMBT-tartalmat fog készíteni, kifejezetten a legfiatalabb nézők számára.

Yaakov Menken rabbi, a Koalíció a Zsidó Értékekért ügyvezető igazgatója elítélte a Disney-t, azzal vádolva a vállalatot, hogy „engedett a woke csőcseléknek” és „elárulta” saját alapvető értékeit.

A nők eltörlése

Egyre többen tesznek úgy, mintha a „nő” definiálása valami legendabeli rejtvény lenne, amit a mesével ellentétben még a legbölcsebb pásztorfiú sem tud megoldani. Hajdú Tímea írása.

„1923-as alapítása óta a Disney név az egészséges családi szórakozással társult, amelyet minden amerikai szívesen osztott meg gyermekeivel.

A mai napig a Disney-filmek többsége legfeljebb PG besorolású. Ez azt jelenti, hogy a Disney történelmileg tisztában van a szülők elvárásaival országszerte, amikor arról van szó, hogy milyen nyelvezetnek és témáknak vannak kitéve a gyermekeik”

– mondta.

„A Floridában nemrégiben törvénybe iktatott jogszabály teljes mértékben összhangban van azokkal az értékekkel, amelyeket a Disney egykor példamutatóan képviselt.

Biztosítja, hogy az óvodától a 3. osztályig terjedő időszakban a diákok ne legyenek kitéve szexuális töltetű anyagoknak, hogy a szülők tájékoztatást kapjanak gyermekeik mentális, érzelmi és fizikai egészségéről és jólétéről, és hogy a szülők legyenek azok, akik gyermekeik nevelésével és ellenőrzésével kapcsolatos döntéseket hoznak”

– folytatta Menken.

„Egyértelmű, hogy a szülők többsége ezt akarja, és tragikus, hogy egy olyan vállalkozás, mint a Disney, behódol a woke csőcseléknek, és elárulja azt az értékrendet, amely a gyermekszórakoztatás kiemelkedő nevévé tette.

Csak remélni tudjuk, hogy hamarosan józanabb emberek győznek, és a Disney belátja a [floridai] törvény bölcsességét, és teljes mértékben támogatja azt”

– zárta érvelését a rabbi.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A férfi és női mellett jön az „X nemű” kategória is az amerikai útleveleken

Az amerikai állampolgárok immár orvosi igazolás nélkül is megválaszthatják az igénylőlapokon a nemüket.