Videón a Bnei Bráki terroristát hatástalanító rendőri intézkedés

A rendőrség szerdán közzétette a testkamera felvételét annak a rendőrnek, aki tegnap Bnei Brakban megölte a terroristát, miután a helyszínre érkezett társával, aki végül a tűzharcban életét vesztette.

A videón a tiszt egy motorkerékpáron utazik, amelyet Amir Khoury vezet Bnei Brakon keresztül. Ahogy közelednek a palesztin terroristához, a tiszt, akit a rendőrség csak neve héber kezdőbetűjével és rangjával, mint ‘Res’ főtörzsőrmester azonosított, hallható, ahogy azt mondja: „vigyázz, Khoury”.

משטרת ישראל on Twitter: „תיעוד מצלמות הגוף – השוטרים מקבלים את הדיווח ומנטרלים את המחבל בבני ברק pic.twitter.com/a2VpARzRKB / Twitter”

תיעוד מצלמות הגוף – השוטרים מקבלים את הדיווח ומנטרלים את המחבל בבני ברק pic.twitter.com/a2VpARzRKB

Ezután lövés hangja hallatszik és Khoury megsebesül, miközben a másik tiszt leszáll a motorról, és többször is rálő pisztolyával a terroristára, Diaa Hamarsehra.

A tiszt elveszi a terrorista M-16-osát, miközben azt kiabálja, megölte a terroristát.

Diaa Hamarseh, egy 26 éves palesztin a szamáriai J’abad faluból (Palesztin Hatóság területe), kedd este Bnei Brakban Amir Khoury rendőrtiszt (32) mellett megölte Jákov Salomot (36), Avisáj Jehezkelt (29) és két ukrán állampolgárt, Viktor Szorokopotot (38) és Dimitri Mitriket (23).

A terrorista korábban izraeli börtönben ült terrorcsoportban való tagság és fegyverkereskedelem miatt.

Héber médiajelentések szerint 2011-ben Hamarseh a közösségi médiában arra kérte a Gázai övezetet uraló Hamász valamint a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoport tagjait, hogy segítsenek neki egy robbanöv megszerzésében.

A riportok szerint azonban az Iszlám Dzsihád egyik operatívja, akivel kapcsolatban volt, átverte és soha nem kapta meg a robbanóövet, amiért fizetett.

Később letartóztatták és egy vádalku részeként elítélték.

Az Izraeli Védelmi Erők Központi Parancsnokságának főhadiszállásán tartott sajtótájékoztatón Benny Ganz védelmi miniszter szerdán kijelentette, hogy Izrael „gyilkos terrortámadás” alatt áll, miután az elmúlt héten három támadásban 11 ember vesztette életét.

„Támadó és védekező akciókat végzünk” – mondta Ganz, elmagyarázva a korábban kiadott parancsokat, köztük a rendőrség 1000 katonával való megerősítését.

Ganz szerint a védelmi szervezet vezeti a hírszerzési erőfeszítéseket a potenciális támadók megelőző letartóztatására.

,,Ha szükséges, több ezer tartalékost toborozunk, akik elárasztják az utcákat, és ott lesznek bevetve, ahol operatív tevékenységre van szükség” – tette hozzá.

Naftali Bennett miniszterelnök felszólította az izraelieket, akiknek van fegyvertartási engedélyük, hogy hordjanak magukkal fegyvert.

számol be az ujkelet.live.

„Gyilkos terrorhullámot élünk át, és mint minden korábbi hullámon, ezen is túllendülünk” – mondta az otthonában forgatott videónyilatkozatában, mivel jelenleg koronavírus fertőzés miatt karanténban van.

Több embert lelőttek Bnei Brakban — megrázó videó

A Hamász a honlapján közzétett nyilatkozatában áldását adta a merényletre.