Több embert lelőttek Bnei Brakban — megrázó videó

Öt ember meghalt egy lövöldözésben Bnei Brakban kedd este, legalább két különböző helyen — írja a The Jerusalem Post.

A lövöldözést magyar idő szerint először este 7 óra körül jelentették a Bnei Brak-i HaShnaim utcában. Egy embert egy autóban találtak holtan, két másik embert pedig a közeli járdán.

Egy további személyt a Herzl utcában találtak holtan. Egy ötödik áldozatot, egy rendőrtisztet, kritikus állapotban szállítottak a Beilinson kórházba, aki időközben szintén belehalt a sérüléseibe.

A lövöldöző állítólag motorkerékpárt vezetett, és a holttestét a Zsabotinszkij utcában találták meg, miután a biztonsági erők lelőtték.

A terrorista 27 éves volt, és a Ciszjordánia északi részén fekvő Ya’bad faluból származott. Korábban fél évet ült börtönben, és illegálisan dolgozott egy építkezésen Bnei Brakban.

Egy másik gyanúsítottat a helyszínen letartóztattak, és a lövöldözőnek nyújtott segítség gyanújával eljárást indítottak ellene.

Eli Levy izraeli rendőrségi szóvivő és Avraham Rubinstein, Bnei Brak polgármestere arra kérte a járókelőket, hogy engedjék a mentőalakulatokat a helyszínre jutni, és maradjanak távol a területtől.

Ramat Gan polgármestere, Carmel Shama-Hacohen azt mondta, hogy a város lakosainak egyelőre a otthon kell maradniuk – jelentette az N12.

Emanuel (Mannie) Fabian on Twitter: „Graphic video shows the moment of the attack in Bnei Brak. The gunman can be seen shooting at passersby. https://t.co/LVFuCBrF5D pic.twitter.com/Sz7qJXEkZj / Twitter”

Graphic video shows the moment of the attack in Bnei Brak. The gunman can be seen shooting at passersby. https://t.co/LVFuCBrF5D pic.twitter.com/Sz7qJXEkZj

Az izraeli rendőrséget a legmagasabb fokú riadókészültségbe helyezték, jelentette be Yaakov (Shabtai) izraeli rendőrfőnök kedd este. Arról is döntött, hogy a rendőrség a látható közbiztonságra összpontosít, és több rendőrt állít az utcákra és a zsúfolt helyekre.

Beni Ganz védelmi miniszter helyzetértékelést tartott az IDF vezérkari főnökével, a Shin Bet vezetőjével, az OC katonai hírszerzéssel és az OC műveleti részlegével.

Naftali Bennett miniszterelnök magyar idő szerint 21 órakor helyzetértékelést tart a védelmi és közbiztonsági miniszterrel, az IDF vezérkari főnökével, az izraeli rendőrfőnökkel, a Shin Bet vezetőjével és másokkal – jelentette be a miniszterelnöki hivatal.

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet honlapján közzétett nyilatkozatában áldását adta a merényletre.

„A megszállás bűneire és terrorizmusára való válaszadás minden népünk törvényes joga, amíg a megszállást el nem távolítjuk földünkről”

– áll a közleményükben.

Ez a harmadik fegyveres merénylet egy héten belül, amelyekben 10 ember halt meg, és ezzel az elmúlt évek legvéresebb hete. Márciusban már ez a tizedik terrortámadás.

A feszültség a közelgő Ramadán hónap és az évente megrendezésre kerülő Föld Napja miatt nőtt, amelyet minden évben március 30-án tartanak azóta, hogy 1976. március 30-án hat izraeli arabot megöltek a tervezett földkisajátítás elleni galileai tüntetéseken.

Újabb terrorhullámot robbanthat ki az Iszlám Állam Izraelben?

„Kegyetlen ébresztőként” szolgál az a két terrortámadás, amiket egy héten belül hajtottak végre izraeli arab elkövetők.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.