Újabb késeléses palesztin támadás történt

Kórházba szállítottak egy 28 éves férfit, miután palesztin támadt rá csavarhúzóval a Neve Daniel előtti buszon; a támadót egy másik utas lőtte le.

Egy izraeli férfi súlyosan megsebesült csütörtök reggel terrorista késelésben a Jeruzsálemtől délre fekvő Neve Daniel júdea-szamáriai település közelében — jelenti a Times of Israel.

A 28 éves férfit egy másik utas, egy csavarhúzóval felfegyverkezett palesztin támadta meg. A mentősök elmondták, hogy három másik személyt a helyszínen kezeltek szorongás miatt.

A 30 éves palesztin támadót a busz egyik fegyveres utasa lőtte le – erősítette meg az Izraeli Védelmi Erők.

A késelés az elmúlt év egyik legsúlyosabb terrorhulláma közepette történt, amelynek során a múlt hét óta 11 ember halt meg: négy ember egy késeléses és rohamosztagos támadásban Beer Sevában, kettő egy lövöldözésben Haderában, és öt egy lövöldözésben Bnei Brakban.

A biztonsági erőket magas készültségbe helyezték, és utasították őket, hogy csapjanak le minden potenciális terrorista sejtre és potenciális veszélyt jelentő személyre Izraelben és Júdea-Szamáriában egyaránt.

A tisztviselők arra figyelmeztettek, hogy a muzulmánok szent hónapja, a ramadán – amely a hétvégén kezdődik – tovább fokozhatja a feszültséget. Az izraeli kabinet miniszterei szerda este úgy döntöttek, hogy a Ramadán idején nem indítanak razziát, hogy ne táplálják az erőszak eszkalálódását.

Csütörtök reggel nagyszabású izraeli letartóztatási akciót hajtottak végre a ciszjordániai Dzsenín városában, és legalább három palesztin meghalt az izraeli kommandósok és palesztin fegyveresek közötti tűzpárbajban.

Palesztin egészségügyi tisztviselők közölték, hogy a két halott mellett 14 palesztint találtak el izraeli golyók, akik közül hárman súlyosan megsebesültek, egy pedig közepesen súlyos állapotban van.

A hadsereg szerint egy katona könnyebben megsebesült, és kórházba szállították kezelésre.

Videón a Bnei Bráki terroristát hatástalanító rendőri intézkedés

A rendőrség tette közzé a testkamerával készült felvételt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.