Biden is részvétét nyilvánította Bennettnek a terrortámadások után

Joe Biden amerikai elnök szerdán beszélt Naftali Bennett izraeli miniszterelnökkel, „hogy kifejezze legmélyebb részvétét a borzalmas terrortámadások után, amelyekben 11 ember halt meg három izraeli városban” – áll a Fehér Ház közleményében, melyet az Arutz7 idéz.

„Az elnök hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok szilárdan és határozottan kiáll Izrael mellett a terrorista fenyegetéssel és Izrael államot fenyegető minden fenyegetéssel szemben. A vezetők megvitatták a regionális partnerségek fontosságát, ahogyan azt az Ábrahámi-egyezmények és a Negev-csúcstalálkozó példázza, a biztonság előmozdításában és az emberek életének javításában szerte a Közel-Keleten” – tette hozzá a nyilatkozat.

Az Egyesült Államok „minden segítséget felajánl izraeli szövetségeseinek, amikor azok szembenéznek a polgáraikat fenyegető veszélyekkel” – közölte a Fehér Ház.

Bennett irodájának közleménye szerint „A miniszterelnök köszönetet mondott Biden elnöknek, amiért az izraeli nép mellé állt az állampolgárait az elmúlt napokban ért terrortámadásokkal szemben, és amiért az amerikai kormányzat nevében részvétét fejezte ki a gyászoló családoknak”.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter még kedden ítélte el a Bnéi Brakban történt legutóbbi lövöldözést, amelyben öt embert öltek meg.

„Határozottan elítéljük a mai terrorista támadást az izraeli Bnéi Brakban, amely öt ártatlan áldozatot követelt. Ez két másik, a közelmúltban elkövetett szörnyű terrortámadás után következett be az izraeli Haderában és Beer Sevában” – áll a közleményben.

„Ez az erőszak elfogadhatatlan. Az izraelieknek – mint minden embernek szerte a világon – békében és félelem nélkül kellene élniük. Szívünk mélyen együtt érez a támadásokban elhunytak családjaival. Legyen áldás az emlékük” – tette hozzá Blinken.

Joe Biden elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan szintén elítélte a támadást.

„Megdöbbentett bennünket a ma esti, Tel-Aviv közelében elkövetett terrortámadás, és izraeli szövetségeseink mellett állunk az ilyen barbársággal szemben. Ez a harmadik ilyen támadás tizenegy nap alatt. Minden támogatást felajánlottunk Bennett miniszterelnöknek és kormányának” – mondta.

„Az Egyesült Államok rendíthetetlenül elkötelezett azon partnereink mellett, akik utcáikon szállnak szembe a terrorizmussal. Szívünk mélyen együtt érzünk az áldozatok családjaival, és mielőbbi felépülést kívánunk a sebesülteknek” – tette hozzá Sullivan.

Több embert lelőttek Bnei Brakban — megrázó videó

A Hamász a honlapján közzétett nyilatkozatában áldását adta a merényletre.