Állítólag elfoglalták a neonáci ukrán elit alakulat bázisát Mariupolban

Mariupolt részben azért támadják ilyen heves erőkkel az oroszok, mert itt található a reguláris ukrán hadsereg kötelékében harcoló Azov nemzeti gárda alegységének a főhadiszállása — írja a Mandiner.

Az orosz vezetés háborús bűnökkel vádolja az Azovot, és amikor „nácitlanításról” beszélnek többnyire rájuk gondolnak.

Az orosz haderő tagjai vadásznak az Azov tagjaira,

még a civileket is egyenként átnézik, hogy van-e Azov-tetoválásuk.

Egy most közzétett videón úgy tűnik, hogy a Mariupolt támadó oroszok erők és a donyecki szakadárok kezére került a rettegett elit alakulat egyik támaszpontja.

Russians With Attitude on Twitter: „Russian Marines & DPR troops entering an Azov base in Mariupol. Abandoned but probably full of traps & mines, says war reporter Andrey Filatov, clearing it will be complicated. Tanks are useful here pic.twitter.com/hvbqjauRxb / Twitter”

Russian Marines & DPR troops entering an Azov base in Mariupol. Abandoned but probably full of traps & mines, says war reporter Andrey Filatov, clearing it will be complicated. Tanks are useful here pic.twitter.com/hvbqjauRxb

Amint korábban megírtuk, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács a német médiához intézett üzenetben kifogásolta, hogy az utóbbi hetekben ukrán náci zászlóaljnak titulálják az Azovot.

A 2014-ben önkéntesekből alakult katonai alakulatot egy meggyőződéses fehér fajgyűlölő alapította, aki szerint Ukrajna nemzeti célja, hogy megszabadítsa az országot a zsidóktól és más alacsonyabb rendű fajoktól.

Az Azov zászlóalj kezdetben miliíciaként harcolt a Donbászon, és mára ezreddé fejlődve az ukrán Nemzeti Gárda kötelékébe tartozik.

Méltatlankodnak az ukránok az Azov-alakulat lefasisztázása miatt

Az Azov-alakulatot egy meggyőződéses fehér fajgyűlölő alapította, aki szerint Ukrajna nemzeti célja, hogy megszabadítsa az országot a zsidóktól és más alacsonyabb rendű fajoktól.