Két 19 éves újoncot gyilkolt meg az Iszlám Állam Izraelben

A rendőrség azonosította a haderai terrortámadás két áldozatát, a határrendőrség kötelékében szolgáló 19 éves Jezen Falah és Sirel Abukarat tiszteket – írja az Ujkelet.live.

A két tiszt (vasárnap) este a fegyveres terroristákkal vívott harc közben vesztette életét, közölte a határrendészet éjfél után kiadott közleményében, hozzátéve, hogy a terrortámadás következtében három másik rendőr megsebesült.

A galileai Kiszra-Szumei drúz falu lakója, Jezen Falah egy éve csatlakozott a határrendőrséghez. Szülei, valamint egy fiútestvére és nővére gyászolják. Sirel Abukarat 6 hónappal ezelőtt csatlakozott a testülethez. Netanyán élő családja, szülei és testvére gyászolják – áll a közleményben.

“A katonák bátran harcoltak, osztozunk a gyászban és megöleljük a hősök, az elhunyt Jezen és Sirel családját, akik testükkel védték a polgárokat és sokak életet mentették meg” – áll a közleményben.

A határrendészet parancsnoka, Amir Cohen rendkívül motivált fiatal harcosoknak nevezte őket, akik “hősiesen harcoltak, sok életet megmentettek és életüket adták Izrael polgárainak biztonságáért.”

Mowafak Tarif sejk, a drúz közösség vezetője részvétét fejezte ki a meggyilkoltak családjainak, és mielőbbi felépülést kívánt a sebesülteknek.

“Bűnözők támadása történt (vasárnap) este egy izraeli város utcáin. Nem szabad hagyni, hogy a terrorizmus felkapja a fejét. A biztonsági erőknek mindent meg kell tenniük, hogy elvágják a terrorizmus gyökereit és a mögöttük állókat”

– hívta fel a figyelmet. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a drúz közösség ismét súlyos árat fizetett az állam védelméért, utalva arra, hogy Falah a drúz közösség tagja volt.

A rendőrség közleménye szerint az Iszlám Állam támogató két terrorista a haderai Herbert Samuel utcában tüzet nyitott a helyszínen lévő erőkre, megölve a két tisztet és megsebesítve három rendőrt és további két személyt.

A helyszínen, egy étteremben tartózkodó fedett tisztek tűzharcba bocsátkoztak a támadókkal és agyonlőtték az Umm al-Fahmban élő unokatestvérek terroristákat. A támadásért az ISIS vállalta a felelősséget.

A lövöldözés alig néhány nappal a beersevai halálos támadássorozat után történt, amelyet szintén egy olyan terrorista követett el, aki megpróbált csatlakozni a dzsihadista csoporthoz. A 34 éves Mohammad Abu al-Ki’an a negevi Hura beduin közösségből megölt négy izraelit egy gázolásos-késes terrortámadásban.

Újabb terrortámadás volt Izraelben

Két izraeli, egy férfi és egy nő meghalt, hatan pedig megsebesültek egy vasárnap esti lövöldözéses támadásban Haderán.