Újabb terrortámadás volt Izraelben

Hatan megsérültek, közülük ketten rendőrök – az izraeli arab támadókat a biztonsági erők ártalmatlanították – írja a The Jerusalem Post.

Két izraeli, egy férfi és egy nő meghalt, hatan pedig megsebesültek, köztük két izraeli rendőr, egy vasárnap esti lövöldözéses támadásban Haderán.

A lövöldözőket, két, Umm el-Fahm városból való izraeli arab férfit, a támadás helyszínének közelében tartózkodó fedett határrendőrök lőtték agyon.

A támadók állítólag megvárták, amíg egy busz elhalad mellettük, mielőtt a civilekre lőttek.

A támadásban két 20 év körüli izraeli férfi súlyosan, egy 45 éves férfi és egy 20 év körüli izraeli nő pedig könnyebben sérült meg. Őket a városi Hillel Yafe Orvosi Központba szállították további kezelésre.

Az izraeli védelmi szervek úgy vélik, hogy a támadók kapcsolatban állhattak az ISIS-szel, és az egyiküket állítólag korábban letartóztatták, mert megpróbált csatlakozni a terrorista csoporthoz.

ELINT News on Twitter: „WARNING GRAPHIC: Two militants open fire on people in northern central Israeli city of Hadera, multiple people shot, both attackers shot and neutralised, weapons seemingly stolen from soldiers/officersSeems attackers are very familiar with the weapons pic.twitter.com/piqgRlI7Xq / Twitter”

WARNING GRAPHIC: Two militants open fire on people in northern central Israeli city of Hadera, multiple people shot, both attackers shot and neutralised, weapons seemingly stolen from soldiers/officersSeems attackers are very familiar with the weapons pic.twitter.com/piqgRlI7Xq

Kobi Shabtai izraeli rendőrfőnök a támadás helyszínére ment, miközben rendőrségi helikopterek pásztázzák a környéket, hogy kizárják, hogy a támadással kapcsolatban álló további támadók is Hadera utcáin tartózkodnak.

A támadásra akkor került sor, amikor Izrael a Negevben egy nagyszabású csúcstalálkozót tart az Egyesült Államok, Bahrein, Marokkó, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterei részvételével.

A támadás kevesebb mint egy héttel a Beer Sevai terrortámadás után is történt, amelyben négy izraelit ölt meg egy izraeli beduin bűnöző.

Palesztin terrorista csoportok az elmúlt hetekben fokozott támadásokra szólítottak fel izraeliek ellen a Ramadán hónap előtt.

Négy izraelit késeltek halálra Beer Seván — videó

A támadó egy Hura városából származó izraeli beduin, aki korábban már ült izraeli börtönökben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.