Négy izraelit késeltek halálra Beer Seván — videó

Két másik áldozat állapota válságos. Ez már a harmadik késeléses merénylet a héten.

Négy ember meghalt egy feltételezett terrorista késeléses támadásban egy Beer Seva-i bevásárlóközpont parkolójában, a támadásban többen megsebesültek – közölték a mentőszolgálatok.

A támadó meghalt, miután egy járókelő ártalmatlanította.

A Magen David Adom (MDA) a helyszínen van, a rendőrség pedig átkutatja a környéket, mivel felmerült a gyanú, hogy egy másik támadó elmenekülhetett a helyszínről.

mako on Twitter: „תיעוד הפיגוע בבאר שבע: המחבל מסתובב עם סכין ונורה pic.twitter.com/216CekbNiA / Twitter”

תיעוד הפיגוע בבאר שבע: המחבל מסתובב עם סכין ונורה pic.twitter.com/216CekbNiA

Emanuel (Mannie) Fabian on Twitter: „Video shows the assailant who allegedly rammed and stabbed to death at least four people in Beersheba being shot by passersby.https://t.co/7cdCrMEXeU pic.twitter.com/gmuuQKrPrn / Twitter”

Video shows the assailant who allegedly rammed and stabbed to death at least four people in Beersheba being shot by passersby.https://t.co/7cdCrMEXeU pic.twitter.com/gmuuQKrPrn

Az első jelentések szerint a támadó először gépkocsijával belerohant az áldozatok kocsijába, majd kiszállt az autóból és szurkálni kezdte a túlélőket.

A támadó egy Hura városából származó izraeli beduin, aki korábban már ült izraeli börtönökben.

Kobi Shabtai izraeli rendőrfőnök a támadás után a helyszínre sietett. A jelentések szerint a Sin Bét belföldi biztonsági szolgálat is bekapcsolódott a nyomozásba.

Ez már a harmadik késeléses merénylet a héten.

Vasárnap két rendőr megsebesült egy késeléses támadásban a kelet-jeruzsálemi Ras al-Amud negyedben.

Szombaton egy 35 éves férfit szúrtak meg és sebesítettek meg könnyebben a jeruzsálemi Hebroni úton, az Első pályaudvar közelében.

Megszúrtak egy izraeli rendőrtisztet Jeruzsálemben

Két napon belül ez már a második terrorista késeléses támadás volt Jeruzsálemben.