Már a feministáknak is elegük van a transz úszóból

„Mélységesen csalódottak vagyunk amiatt, hogy az NCAA az elmúlt hónapokban egy férfi sportolót támogatott és ünnepelt a női sportolók helyett” – nyilatkozta Mahri Irvine, a Női Felszabadítási Front (WoLF) ügyvezető igazgatója a The Daily Wire-nak.

A WoLF a Daily Wire riportját (amely leleplezte az NCAA hallgatását, amikor apák, úszók és a nyilvánosság tagjai tiltakoztak a biológiailag férfi sportolónak számító Lia Thomas női versenyeken való szerepeltetése ellen) követően döntött az állásfoglalás mellett.

„Lia Thomast az NCAA olyan nőként ábrázolta, aki jogosan érdemli meg, hogy a női sportban versenyezzen”

– mondta Irvine.

„Azonban semmi sem állhatna távolabb az igazságtól”.

A WoLF ügyvezető igazgatója rámutatott arra, hogy Thomas, aki múlt csütörtök este megnyerte az 500 gyorsúszást, péntek este holtversenyben ötödik lett a 200 gyorsúszásban, és nyolcadik lett a 100 gyorsúszásban, korábban három évig férfiakkal versenyzett.

„Lia olyan ember, aki nem szerepelt különösebben jól a férfi úszóversenyeken”

– mutatott rá Irvine.

„Ez a férfi úgy döntött, hogy azért adja ki magát nőnek, hogy így nőkkel kelljen versenyeznie”.

A WoLF nem csak az NCAA „női sportolókkal szembeni hallgatása” miatt csalódott Irvine elmondása szerint.

„Mindannyian tudjuk, hogy Lia Thomas férfi, és mindannyian tudjuk, hogy az NCAA pszichológiai manipulációt folytat a sportolók, edzők, sportrajongók és a közvélemény ellen”

– folytatta a WoLF ügyvezető igazgatója.

„Reméljük, hogy az NCAA valahogyan megtalálja a bátorságot ahhoz, hogy beismerje, hogy súlyos hibákat követett el ezzel a kérdéssel kapcsolatban”

– tette hozzá.

„Reméljük, hogy egy napon az NCAA valóban elkezdi támogatni a női sportolókat ahelyett, hogy leértékelné őket és pszichológiailag manipulálná őket.”

Az egyik úszólány apja szólalt fel a transz úszó ellen

A múlt héten NCAA egyetemi bajnokságot nyert nők között a biológiailag férfi Lia Thomas transz úszó. Egy úszólány apja felszólalt Thomas ellen.