Elon Musk komolyan gondolkodik egy új közösségi média platform létrehozásán

A Elon Musk tweetje egy nappal azután érkezett, hogy kiadott egy Twitter-szavazást, amelyben megkérdezte a felhasználókat, hogy szerintük a Twitter betartja-e a szólásszabadság elvét, amire több mint 70%-uk „nem”-mel szavazott.

„Komolyan elgondolkodik egy új közösségi médiaplatform létrehozásán”

– közölte a milliárdos szombaton egy tweetben.

Musk egy Twitter-felhasználó kérdésére válaszolt, miszerint fontolóra venné-e egy nyílt forráskódú algoritmusból álló közösségi médiaplatform építését, amely a szólásszabadságot helyezné előtérbe, és ahol a propaganda minimális lenne – írja a The Jerusalem Post.

Musk, aki maga is aktív Twitter-felhasználó, az utóbbi időben kritikusan nyilatkozott a közösségi médiaplatformról és annak politikájáról.

Szerinte a vállalat aláássa a demokráciát azzal, hogy nem tartja be a szólásszabadság elveit.

Tweetje egy nappal azután érkezett, hogy közzétett egy Twitter-szavazást, amelyben megkérdezte a felhasználókat, hogy szerintük a Twitter betartja-e a szólásszabadság elvét, amire több mint 70%-uk „nem”-mel szavazott.

„Ennek a közvélemény-kutatásnak fontos következményei lesznek. Kérjük, szavazzatok körültekintően”

– írta pénteken.

Ha Musk úgy dönt, hogy új platformot hoz létre, akkor csatlakozna azon technológiai vállalatok egyre növekvő portfóliójához, amelyek a szólásszabadság bajnokaként pozícionálják magukat, és amelyek azt remélik, hogy olyan felhasználókat vonzanak magukhoz,

akik úgy érzik, hogy nézeteiket elnyomják az olyan platformokon, mint a Twitter, a Meta Facebookja vagy az Alphabet tulajdonában lévő Google és YouTube.

A Donald Trump-féle Truth Social, a Gettr és a Parler, valamint a Rumble nevű videómegosztó-oldal sem közelítette meg eddig a mainstream platformok elérését és népszerűségét.

Putyin Oroszország helyzetét J.K. Rowlingé-hoz hasonlította

Az írónő is üzent az orosz vezetőnek.