Egy jósnő utasítására akartak német katonák harcolni a jemeni polgárháborúban

A tárgyalásukon az egyik vádlott azzal védekezett, hogy a jövendőmondó szavait „kötelező érvényű utasításként értelmezte” – írta a perükben kijelölt ügyész.

A Bundeswehr (Német Fegyveres Erők) két volt katonája ellen vádat emeltek a németországi szövetségi ügyészek, miután egy jósnő által mondott üzenetek hatására zsoldoscsapatot akartak alakítani a jemeni polgárháborúba való beavatkozásra – közölte csütörtökön a német ügyészség.

Az Arend-Adolf G. és Achim A. néven azonosított egykori katonák 100-150 harcosból álló zsoldoscsapatot próbáltak létrehozni, amely elsősorban a német különleges erők egykori tagjaiból állt össze – számolt be róla a The Jerusalem Post.

A két személy anyagi érdekeket is követett az zsoldoscsapat megalakítására tett kísérleteik során, terveik szerint az egység minden egyes tagja havi mintegy 46 560 dollár fizetést keresett volna.

Az ügyészek szerint az egykori elitkatonák azt tervezték, hogy Szaúd-Arábiából kapnak finanszírozást, bár a királyság hivatalosan soha nem válaszolt a kéréseikre.

Az ügyészség szerint az egykori katonák célja az volt, hogy meghódítsák és „pacifikálják” az Irán által támogatott húszi fegyveresek által ellenőrzött területeket azzal a szándékkal, hogy tárgyalásokra kényszerítsék a húszikat és a jemeni kormányt.

„Ezeket az elképzeléseket egy jósnő üzenetei is alátámasztották, amelyeket a vádlottak kötelező érvényű utasításként értelmeztek”

– írta az ügyészség.

A volt katonákat először tavaly októberben tartóztatták le. Terrorista csoport létrehozásának kísérletével vádolták őket.

A Der Spiegel szerint a két volt katona a német Asgaard biztonsági cégnek dolgozott, amelyet azzal vádolnak, hogy több mint 100 egykori német katonát közvetített ki egy szomáliai hadúrnak.

Gáz van Németországban?

Közel-keleti koldulókörúton a német energiaminiszter.